Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Planul de ocupare a functiilor publice din administratia publica centrala pentru anul 2008

Planul de ocupare a functiilor publice din administratia publica centrala pentru anul 2008

  Publicat: 05 Jun 2008       2980 citiri       Sursa: Juridice.ro  


Totalitatea activitatilor desfasurate, in regim de putere publica,
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Guvernul a aprobat in sedinta de ieri, printr-o hotarare, Planul de ocupare a functiilor publice din administratia publica centrala pentru anul 2008, in conformitate cu prevederile Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici.

Totalitatea activitatilor desfasurate, in regim de putere publica,
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Totalitatea activitatilor desfasurate, in regim de putere publica,
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Totalitatea activitatilor desfasurate, in regim de putere publica,
Act adoptat de organele de stat,
Totalitatea activitatilor desfasurate, in regim de putere publica,
Structurile de specialitate ale ministerelor si ale altor organe de specialitate din unitatile administrativ-teritoriale ale administratiei publice centrale care raspund de satisfacerea unor nevoi de interes public/general in concordanta cu obiectivele politicilor si strategiilor sectoriale ale Guvernului.
Actul normativ stabileste numarul functiilor publice care vor fi infiintate, numarul functiilor publice care vor fi reorganizate, numarul functiilor publice rezervate promovarii precum si numarul functiilor publice vacante care vor fi ocupate prin concurs in anul 2008 in autoritatile si institutiile publice din administratia publica centrala.

Structura functiilor publice cuprinse in planul de ocupare pentru anul 2008 se realizeaza de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici, pe baza propunerilor transmise de autoritatile si institutiile publice din administratia publica centrala in concordanta cu numarul de posturi si fondurile alocate prin legile bugetare pentru anul 2008.

Pentru autoritatile si institutiile aflate in subordinea unor ministere sau a altor organe ale administratiei publice centrale, cu finantare din venituri proprii, responsabilitatea in gestiunea functiilor publice revine acestora, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. Pentru autoritatile si institutiile din administratia publica locala Planul de ocupare a functiilor publice se aproba prin hotarare a consiliului local, respectiv a consiliului judetean, in conditiile legii.

Agentia Nationala a Functionarilor Publici aproba modificarile in structura planului de ocupare a functiilor publice, trimestrial, pe baza propunerilor transmise de ordonatorul principal de credite. Functiile publice de executie sau de conducere din administratia publica locala sau centrala, care devin vacante in cursul anului 2008, vor putea fi ocupate in conditiile legii.

Structura functiilor publice din cadrul administratiei publice centrale:
- Numar total de functii publice de conducere: 2.133, din care 1.834 ocupate, 299 vacante (10 functii publice care vor fi infiintate, 4 functii publice supuse reorganizarii, 26 rezervate promovarii, 20 rezervate promovarii rapide, 238 ocupate prin recrutare)
- Numar total de functii publice de executie: 16.668, din care 13.229 ocupate, 3.439 vacante (2.132 functii care vor fi infiintate, 2.093 functii supuse reorganizarii, 872 rezervate promovarii, 1.403 rezervate promovarii rapide, 2.286 ocupate prin recrutare)

Structura functiilor publice din cadrul administratiei publice locale:
- Numar total de functii publice de conducere: 6.037, din care 5.045 ocupate, 992 vacante (52 functii publice care vor fi infiintate, 18 functii publice supuse reorganizarii, 101 rezervate promovarii, 8 rezervate promovarii rapide, 896 ocupate prin recrutare)
- Numar total de functii publice de executie: 52.394, din care 47.805 ocupate, 4.589 vacante (13.054 functii publice care vor fi infiintate, 12.631 functii publice supuse reorganizarii, 9.085 rezervate promovarii, 5.046 rezervate promovarii rapide, 3.454 ocupate prin recrutare).

Pentru anul 2008, Agentia Nationala a Functionarilor Publici autorizeaza, din numarul total de functii publice vacante din cadrul autoritatilor si institutiilor publice, un numar de 110 functii publice pe care vor fi incadrati manageri publici. Necesarul de functii a fost intocmit in baza datelor referitoare la numarul total de functii publice, numarul de functii publice ocupate si numarul de functii vacante la data de 31.12.2007, transmise de institutiile prefectului, serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ teritoriale.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Angajatorii au obligatia de a permite salariatilor verificarea sistemului de masurare a duratei timpului de lucru zilnic
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Timpul de lucru si perioada de repaus in cazul incheierii mai multor contracte individuale de munca
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii EuropeneJurisprudenţă

Contestare proces-verbal de control emis de ITM. Masura emisa cu nerespectarea dispozitiilor contractului colectiv de munca
Pronuntaţă de: Tribunalul Constanta - Sentinta civila nr. 920 din data de 10 Iunie 2019

Raspunderea patrimoniala a salariatului. Incasarea unor drepturi banesti necuvenite
Pronuntaţă de: Tribunalul Sibiu - Sentinta civila nr. 216 din data de 30 Iunie 2020

Necontestarea de catre angajator a drepturilor salariale pretinse de salariat. Sarcina probei in conflictele de munca
Pronuntaţă de: Tribunalul Hunedoara - Sentinta civila nr. 1377 din data de 08 Septembrie 2020

Legislaţie

Legea nr. 58/2021. Legea kurzarbeit, de modificare a OUG 211/2020 si OUG 132/2020
Legea 58/2021 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 211/2020 privind prelungirea a ...

OUG nr. 11/2021 pentru aprobarea schemelor de plati si a unor instrumente de garantare care se aplica in agricultura in anii 2021 si 2022
Ordonanta de urgenta nr. 11/2021 pentru aprobarea schemelor de plati si a unor instrumente de garant ...

HG nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata in anul 2021
Hotararea nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata Mo ...