din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3701 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a aprobat normele de aplicare a Ordonantei de Urgenta privind ajutoarele pentru incalzire

Guvernul a aprobat normele de aplicare a Ordonantei de Urgenta privind ajutoarele pentru incalzire

  Publicat: 14 Sep 2011       3613 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Rece Traian - membru al Parlamentului Romaniei.
Guvernul a aprobat astazi, printr-o Hotarare, normele metodologice de aplicare ale prevederilor Ordonantei de Urgenta privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece .

Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Loc in care persoana fizica isi are locuinta statornica sau principala.
1. Locuinta care, spre deosebire de domiciliu, nu este statornica sau principala. O persoana poate avea, in dreptul nostru, un singur domiciliu si mai multe resedinte.
Componenta a sistemului de protectie sociala, reprezinta ansamblul de institutii si masuri prin care statul, autoritatile publice ale administratiei locale si societatea civila asigura prevenirea, limitarea sau inlaturarea efectelor temporare sau permanente ale unor situatii care pot genera marginalizarea sau excluderea sociala a unor persoane.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.

Prin OUG nr. 70/2011 s-a stabilit acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei pentru familiile ale caror venituri pe membru de familie sunt de pana la 786 de lei si pentru persoanele singure ale caror venituri sunt mai mici de 1082 de lei.
Principala modificare introdusa prin Hotararea de Guvern vizeaza cresterea procentului de dosare care vor fi verificate, prin efectuarea de anchete sociale la domiciliu sau, dupa caz, la resedinta solicitantului ajutorului pentru incalzire, de la 3% cat era anterior, la 60% dintre dosarele depuse.
Anchetele sociale se realizeaza de catre personalul de asistenta sociala din subordinea consiliului local sau, dupa caz, de persoanele cu atributii in domeniul asistentei sociale din aparatul de specialitate al primarului.
Normele metodologice de aplicare mai includ, in principal, urmatoarele:
- Documentele ce trebuie prezentate de solicitantii de ajutor pentru incalzirea locuintei, respectiv cererea si declaratia pe propria raspundere privind componenta familiei, veniturile realizate si spatiul locativ;
- Modelele de cerere si declaratie pe propria raspundere, borderouri de plata, situatii centralizatoare, alte documente necesare;
- Circuitul documentelor intre institutiile responsabile cu acordarea acestui ajutor;
- Procedurile specifice de stabilire a nivelului consumului individual de energie termica, respectiv gaze naturale;
- Stabilirea formulelor de calcul pe baza carora furnizorii de energie termica, respectiv de gaze naturale, calculeaza ajutorul efectiv de care beneficiaza familia sau persoana care este eligibila pentru acordarea ajutorului;
- Verificarea de catre primari, inclusiv prin ancheta sociala, a informatiilor declarate de solicitantii ajutorului de incalzire;
- Modalitatea de monitorizare si verificare a acordarii ajutoarelor pentru incalzirea locuintei.



Citeşte mai multe despre:    Ajutoare de incalzire    Ajutoare de incalzire 2012    OUG 70/2011

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Ordonanta privind ajutoarele de incalzire in perioada sezonului rece a fost publicata in M.Of.
06 Sep 2011 | 2807

M. Muncii: Proiect de ordonanta ref. acordarea de ajutoare lunare pentru incalzirea locuintei
29 Aug 2011 | 1784

Proiect Ordonanta cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2011. Vezi care ministere vor primi suplimentari!
03 Aug 2011 | 2838

Nu vor mai beneficia de ajutor de incalzire cei care au in proprietate autoturisme care depasesc 1.600 cmc
20 Sep 2010 | 3245