Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Comisia Europeana acorda operatorilor de telecomunicatii 2 saptamani pentru reducerea tarifelor

Comisia Europeana acorda operatorilor de telecomunicatii 2 saptamani pentru reducerea tarifelor

  Publicat: 13 Jun 2008       1500 citiri       Sursa: NewsIn  


Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Comisia Europeana a anuntat, joi, ca va interveni pentru reglementarea tarifelor la serviciile roaming de tip text si de transfer de date, in cazul in care operatorii nu reduc preturile in termen de doua saptamani.

1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”);
(rotatia presedintiei). Presedintia Uniunii este detinuta de fiecare Stat Membru, prin rotatie, cate sase luni. Rotatia Presedintiei este o datorie si o contributie a fiecarui Stat Membru la buna functionare a institutiilor Comunitatii.
Orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”);
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Legea 10 din 2001. Masuri cu caracter reparator acordate in situatiile in care restituirea in natura nu este posibila, sub forma unor titluri de valoare nominala folosite in procesul de privatizare,
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Comisarul european pentru telecomunicatii, Viviane Reding, a declarat in cadrul intrunirii ministrilor telecomunicatiilor, ce a avut loc la Luxemburg, ca operatorii au la dispozitie aproape doua saptamani pentru a reduce tarifele mesajelor scrise si ale serviciilor de roaming.

La inceputul lunii viitoare, Comisia Europeana va afisa pe o pagina de internet publica noile preturi ale serviiciile roamnig pentru mesajele text si pentru descarcarea de date .

"Pe baza acelor preturi, voi decide apoi daca este necesar sau nu sa propun o forma de reglementare", a mai spus Reding.

Uniunea Europeana a redus deja preturile serviciilor roaming de voce.

"Daca preturile nu vor cobori, voi inainta cu siguranta parlamentului si consiliului introducerea unor reglementari", a precizat comisarul. Franta, care va prelua presedintia Uniunii Europene in iulie, a anuntat ca sustine o interventie de acest fel pentru mesajele text.

"Suntem in favoarea unei masuri de incadrare", a declarat ministrul francez al Turismului, Luc Chatel.

Problema serviciilor de roaming pentru date este mai complicata, a adaugat acesta. De asemenea, ministrul belgian Vincent van Quickenborne sustine introducerea reglementarilor pentru mesajele text.

Roberto Viola, secretarul general al agentiei de reglementare a sectorului de telecomunicatii din Italia, a spus ca sustine demersul comisarului european de a reduce tarifele pentru serviciile roaming de text si date .

"Suntem de acord cu propunerea repetata astazi de comisarul Reding, ce prevede ca industria sa reduca preturile, in caz contrar Comisia dispunand de instrumentele legislative necesare impunerii acestei masuri . In Italia, suntem ingrijorati de preturile foarte mari pentru serviciile roaming", a mai spus Viola.

Grupul institutiilor de reglementare din Uniunea Europeana a transmis ca este necesara o interventie pentru a reduce preturile serviciilor roamnig de tip text, insa ca serviciile de date, aflate inca in etapa de inceput, necesita un studiu mai amanuntit.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

CIM 2023. Model contract individual de munca 2023
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Concediul de maternitate si concediul de crestere a copilului. Aspecte practice
Sursa: MCP Cabinet avocati

Aspecte practice privind necorespunderea profesionala a salariatului
Sursa: Avocat Marius-Catalin PredutJurisprudenţă

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Contestatie pentru depasirea termenului de redactare a unei decizii penale
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 549/2021

Cerere de recurs semnata electronic. Nulitatea recursului
Pronuntaţă de: Decizia nr. 520 din 7 martie 2019, pronuntata de Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Legislaţie

Legea 283/2022 privind modificarea Codului muncii si a Codului administrativ
Legea nr. 283/2022 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, precum si a O ...

OUG nr. 71/2022 pentru modificarea art. 155 din Codul Penal
Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 71/2022 pentru modificarea art. 155 alin. (1) din Legea nr. 28 ...

Legea nr. 140/2022 privind unele masuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale si psihosociale si modificarea si completarea unor
Lege nr. 140 din 17 mai 2022 privind unele masuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilitati int ...