Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Incepand cu 4 ianuarie 2012 declaratia 390 se va putea depune doar pe noile versiuni de soft

Incepand cu 4 ianuarie 2012 declaratia 390 se va putea depune doar pe noile versiuni de soft

  Publicat: 30 Dec 2011       2110 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Incepand cu data de 4 ianuarie 2012, pentru perioade de raportare incepand cu decembrie 2011, declaratia 390 se va putea depune doar pe noile versiuni de soft, publicate pe portalul ANAF.

Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Act oficial prin care se confirma (de catre anumite organe de stat)
Act oficial prin care se confirma (de catre anumite organe de stat)
Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Art. 87 TCE (versiunea consolidata) stipuleaza ca, exceptand situatiile expres prevazute in Tratat, orice fel de ajutor acordat de catre un stat membru, sau prin intermediul resurselor statului, este incompatibil cu Piata Interna comunitara daca distorsioneaza concurenta favorizand unele intreprinderi sau productia anumitor bunuri si afecteaza comertul intre statele membre.

Depunerea prin Internet va putea fi facuta doar pe pagina de upload creata initial pentru declaratia 112, accesibila prin portalul www.e-guvernare.ro, dupa autentificarea cu certificat digital calificat.
Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor, le vor putea depune la ghiseul organelor fiscale, in format PDF cu fisier xml atasat, pe suport CD, insotite de declaratia listata, semnata si stampilata.
Pentru perioadele de raportare anterioare lunii decembrie 2011, declaratia 390 va putea fi depusa doar la ghiseu, pe suport hartie cu fisier txt pe suport electronic, generata prin programele de asistenta accesibile pe portalul ANAF, sectiunea Asistenta contribuabili - Programe utile - Declaratii fiscale.
Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A si Soft J) pentru declaratia 390 vor putea fi descarcate de pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice - Descarcare formulare, unde se vor regasi si prevederile legale, precum si instructiuni / documentatie de ajutor .Informatii detaliate se pot obtine la:
- birourile pentru asistenta contribuabililor din cadrul administratiilor finantelor publice;
- telefonic, la Centrul de asistenta a contribuabililor, la numarul 031 40 39 160;
- accesand pagina de Internet, www.anaf.ro.Citeşte mai multe despre:    Declaratii online    Declaratia 390    Soft    Declaratia 112Comentează: Incepand cu 4 ianuarie 2012 declaratia 390 se va putea depune doar pe noile versiuni de soft
Alte titluri

25 iunie, termen limita pentru platile anticipate aferente trimestrului II 2013
18 Jun 2013 | 976

Baza impozabila TVA si preturile de transfer - Modificari de ultima ora!
27 Jan 2013 | 1761

2013 incepe cu modificari fiscale neprevazute. Principalele modificari aduse Codului Fiscal
24 Jan 2013 | 1961

ANAF: Precizari ref. decontul de taxa pe valoarea adaugata (Formularul 300)
20 Nov 2012 | 1931

Modelul si continutul formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa
13 Nov 2012 | 959

Formularul 230 se va putea depune si online
16 May 2012 | 3558Articole Juridice

Ce este Semnatura Electronica?
Sursa: EuroAvocatura.ro

TVA: O noua declaratie privind livrarile/achizitiile intracomunitare de bunur
Sursa: Avocatnet.ro