Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Proiect pilot: Crearea sistemului national integrat privind reabilitarea consumatorilor de droguri care au comis infractiuni

Proiect pilot: Crearea sistemului national integrat privind reabilitarea consumatorilor de droguri care au comis infractiuni

  Publicat: 28 Mar 2012       1871 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Prevazuta in cap. IV, t. VII, art. 133, C. pen., partea generala, cauza care inlatura consecintele condamnarii si care da dreptul persoanei condamnate de a fi repusa in folosinta drepturilor de care a fost lipsita.
Reprezentantii Directiei de Probatiune din cadrul Ministerului Justitiei au participat, in calitate de parteneri, la conferinta organizata miercuri, 28 martie 2012, de Agentia Nationala Antidrog, la sediul Tribunalului Bucuresti, cu ocazia incheierii Proiectului „Crearea sistemului national integrat privind reabilitarea consumatorilor de droguri care au comis infractiuni”.

Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Serviciul de amator - serviciu de radiocomunicatii avand ca scop
Conform art.208 Cod Penal, luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamintul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 12 ani.
Substanta cu proprietati curative, utilizata si in medicina,
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Element al laturii subiective a infractiunii si consta in obiectivul urmarit de faptuitor prin savarsirea faptei prevazute de legea penala.

Proiectul a fost finantat de catre Ambasada Olandei la Bucuresti, prin Programul de proiecte pre-aderare MATRA MPAP 2009, si a fost implementat in perioada 1 ianuarie 2010 -31 martie 2012, de catre Agentia Nationala Antidrog in colaborare cu Ministerul Justitiei - Directia de Probatiune, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, Administratia Nationala a Penitenciarelor, Institutul National al Magistraturii, Inspectoratul General al Politiei Romane si Serviciul de Probatiune din Olanda.


Valoarea adaugata a acestui proiect consta in dezvoltarea, in sectoarele 3 si 5 ale Capitalei, a unui model de lucru in parteneriat intre judecatori, procurori, politisti, consilieri de probatiune, medici si specialisti ai Agentiei Nationale Antidrog, in cazul consumatorilor de droguri care sunt cercetati sau au savarsit infractiuni de furt calificat si talharie.


Pe durata proiectului s-a realizat o formare comuna, in problema adictiilor, a categoriilor de profesionisti implicati in implementare, iar colaborarea interinstitutionala a fost imbunatatita semnificativ prin reducerea termenelor de solutionare a cauzelor care implica persoanele consumatoare de drog. Totodataproiectul a influentat in mod pozitiv procesul de reabilitare a persoanelor consumatoare de droguri inclusiv prin cresterea numarului de sentinte in care a fost impusa in sarcina persoanei condamnate obligatia de a urma tratament in scopul dezintoxicarii, in cazul suspendarii executarii pedepsei sub supravegherea serviciului de probatiune.


Beneficiile unei asemenea abordari au fost unanim recunoscute de catre toti partenerii care si-au manifestat disponibilitatea de a multiplica acest model de colaborare dupa finalizarea proiectului, atat in celelalte sectoare din Municipiul Bucuresti, cat si in alte zone din tara.


Citeşte mai multe despre:    Agentia Nationala Antidrog    Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Judecatori si Procurori eliberati din functie in data de 25 septembrie 2013
25 Sep 2013 | 1522

CSM a avizat noi procurori la DIICOT din cadrul PICCJ
16 Jul 2013 | 1649

27 mai 2013: Judecatori si procurori eliberati din functie
27 May 2013 | 1540

„Necenzurat”, proiect de prevenire a consumului de droguri, implementat in scolile din Romania
28 Jan 2013 | 6283

15 ianuarie 2013: Procurori eliberati din functie
15 Jan 2013 | 1533

MJLC: Primirea unei delegatii a Serviciului pentru Controlul Traficului de Droguri din Federatia Rusa
24 Oct 2012 | 1414Jurisprudenţă

Punere in executare a mandatului european de arestar
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL BUCURESTI - SECTIA I-A PENALA, SENTINTA PENALA NR.139/17.05.2010

Prezentarea materialului de urmarire penala. Conditii
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - sectia penala, decizia nr. 6826 din 22 noiembrie 2006