- Titlul actului a fost modificat prin art. I pct. 1 din O.G. nr. 29/2005.
In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 1 lit. B pct. 2 din Legea nr. 125/2000 pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonante,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta .
Art. 1. - (1) Pentru serviciile prestate catre persoanele fizice si/sau juridice de Ministerul Administratiei si Internelor prin unitatile, institutiile si structurile din subordine se instituie taxele prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta ordonanta .
(2) Prestarea in regim de urgenta a serviciilor prevazute la alin. (1) se face la solicitarea expresa a persoanelor fizice si/sau juridice.
(3) Taxele prevazute la alin. (1) constituie venituri la bugetul de stat si se achita la unitatile Trezoreriei Statului, in conditiile legii.
(4) In situatia in care prestatiile nu sunt efectuate in termenele prevazute in anexa, taxele se restituie de catre unitatile de trezorerie in baza cererilor persoanelor in cauza, insotite de documentele prin care s-a efectuat plata, pe care unitatile prestatoare vor consemna prin semnatura autorizata si stampila ca serviciile nu au fost efectuate.
(5) Cuantumul taxelor prevazute in anexa se actualizeaza in functie de rata inflatiei, prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Administratiei si Internelor, cu avizul Ministerului Finantelor Publice.
Art. 2. - In nota din anexa nr. 1 la Ordonanta Guvernului nr. 24/1992 privind stabilirea serviciilor consulare si a taxelor percepute pentru prestarea acestora, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 213 din 28 august 1992, cu modificarile si completarile ulterioare, se introduc punctele 3 si 4 cu urmatorul cuprins:
3. Pentru serviciile prevazute la lit. A pct. 2-4 si la lit. C, D si E, prestate in regim de urgenta, se percep tarife suplimentare de 10 lei, care se achita anticipat la casieriile unitatilor care presteaza aceste activitati, pe baza de chitanta.
In situatia in care prestatiile nu sunt efectuate in regim de urgenta, tarifele suplimentare se restituie de catre casieriile unitatilor care trebuiau sa efectueze prestatiile, procedandu-se la anularea chitantei, la solicitarea expresa a persoanei care a cerut prestarea serviciului.
4. Prin regim de urgenta, in sensul pct. 2 si 3, se intelege prestarea serviciilor pe loc sau in termen de 48 de ore.
PRIM-MINISTRU MUGUR CONSTANTIN ISARESCU
Contrasemneaza: Ministru de interne, Constantin Dudu Ionescu Ministrul finantelor, Decebal Traian Remes
Bucuresti, 31 august 2000.
Nr. 128.
Situatia Autozatiilor de construie emise in baza unor PUZ-uri ulterior anulate Sursa: MCP avocati
Acordarea sporului pentru conditii degradante. Aspecte juridice si Jurisprudenta Sursa: MCP avocati
ICCJ: Decizia de Pensionare Inceteaza Automat Raportul de Serviciu Sursa: avocat Curpas Florian Cristian
In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat? Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti
Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti
Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate? Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti