din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3162 de useri online



Prima pagină » Legislaţie » Legislatia Domeniul Agricol » Ordinul nr. 192/2009 privind producerea bauturilor alcoolice fermentate nedistilate, altele decat berea si vinul, destinate consumului uman ca atare

Ordinul nr. 192/2009 privind producerea bauturilor alcoolice fermentate nedistilate, altele decat berea si vinul, destinate consumului uman ca atare

  Publicat: 12 Apr 2009       5887 citiri        Secţiunea: Legislatia Domeniul Agricol  


Ordinul nr. 192/2009 privind producerea bauturilor alcoolice fermentate nedistilate, altele decat berea si vinul, destinate consumului uman ca atare

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 232 din 8 aprilie 2009

Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Modalitatea cea mai simpla de realizare a unei plati si reprezinta o dispozitie neconditionata data de emitentul acesteia unei banci receptoare de a plati unui beneficiar o anumita suma de bani, la o anumita data.
Modalitatea cea mai simpla de realizare a unei plati si reprezinta o dispozitie neconditionata data de emitentul acesteia unei banci receptoare de a plati unui beneficiar o anumita suma de bani, la o anumita data.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Modalitatea cea mai simpla de realizare a unei plati si reprezinta o dispozitie neconditionata data de emitentul acesteia unei banci receptoare de a plati unui beneficiar o anumita suma de bani, la o anumita data.
Modalitatea cea mai simpla de realizare a unei plati si reprezinta o dispozitie neconditionata data de emitentul acesteia unei banci receptoare de a plati unui beneficiar o anumita suma de bani, la o anumita data.
Monitorul Oficial al Rom�niei este publicaţia oficială a statului rom�n, �n care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.


Avand in vedere:


A� Referatul de aprobare nr. 166 din 6 martie 2009, intocmit de Oficiul National al Viei si Vinului;


A� prevederile Ordonantei Guvernului nr. 42/1995 privind productia de produse alimentare destinate comercializarii, republicata;


A� prevederile Ordinului ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 357/2003 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la acordarea, suspendarea si retragerea (anularea) licentelor de fabricatie agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare, cu modificarile si completarile ulterioare;


A� prevederile art. 15 din Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, al ministrului sanatatii publice si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor nr. 142/1307/185/2008 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 1601/1991 cu privire la regulile generale privind definirea, descrierea si prezentarea vinurilor aromatizate, a bauturilor aromatizate pe baza de vin si a cocteilurilor aromatizate din produse vitivinicole,

In temeiul prevederilor art. 7 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 8/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale emite urmatorul ordin:

Art. 1
Pot fi produse urmatoarele bauturi alcoolice fermentate nedistilate, altele decat vinul si
berea, destinate consumului uman ca atare:
a) cidru de mere;
b) cidru de pere;
c) hidromel;
d) bautura alcoolica fermentata obtinuta exclusiv prin fermentarea sucurilor de fructe, cu exceptia strugurilor.

Art. 2
(1) Producerea bauturilor alcoolice fermentate nedistilate, altele decat vinul si
berea, destinate consumului uman ca atare, prevazute la art. 1, se realizeaza numai dupa elaborarea normelor tehnice privind definirea, descrierea, prezentarea si etichetarea de catre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.
(2) Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, la solicitarea producatorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, interesati de producerea bauturilor alcoolice fermentate nedistilate, altele decat vinul si
berea, destinate consumului uman ca atare, prevazute la art. 1, va elabora norme tehnice privind definirea, descrierea, prezentarea si etichetarea acestora in termen de 30 de zile.

Art. 3
Utilizarea amidonului si/sau a zaharurilor in scopul cresterii concentratiei alcoolice, precum si utilizarea alcoolului de orice natura la fabricarea bauturilor prevazute la art. 1 sunt interzise.

Art. 4
Producerea bauturilor alcoolice fermentate nedistilate, altele decat vinul si
berea, destinate consumului uman ca atare, care din punctul de vedere al definirii, descrierii, prezentarii si etichetarii nu sunt reglementate prin norme tehnice privind definirea, descrierea, prezentarea si etichetarea, este interzisa.

Art. 5
(1) Cantitatile de produse prevazute la art. 4, aflate pe stoc la producatori, pot fi comercializate in cel mult 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin .
(2) Bauturile alcoolice fermentate nedistilate, altele deeat
berea si vinul, aflate in releaua de comercializare cu amanuntul la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, pot fi comercializate pana la epuizarea stocurilor.

Art. 6
(1) In 48 de ore de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti vor solicita in scris tuturor producatorilor de bauturi alcoolice fermentate nedistilate, altele decat vinul si
berea, destinate consumului uman ca atare, o notificare referitoare la stocurile de produse prevazute la art. 4, detinute la data intrarii in vigoare a prezentului ordin .
(2) Producatorii de bauturi alcoolice fermentate nedistilate, altele decat vinul si
berea, au obligatia depunerii notificarij prevazute la alin. (1) in cel mult 48 de ore de la data primirii solicitarii.
(3) Neindeplinirea obligatiei prevazute la alin. (2) duce la denaturarea prin adaugare de clorura de sodiu a bauturilor alcoolice fermentate nedistilate, altele decat vinul si
berea, aflate pe stoc la producatorul respectiv.
(4) In termen de 5 zile de la intrarea in vigoare a prezentului ordin, directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti, prin inspectiile de specialitate, vor inventaria la producatori stocurile de bauturi alcoolice fermentate nedistilate, altele deeat vinul si berea, existente la data publicarii prezentului ordin, care pot fi imbuteliate si livrate in vederea comercializarii, conform art. 5 alin. (1).

Art. 7
Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, prin directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti, va duce la indeplinire prevederile prezentului ordin .

Art. 8
Directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti vor proceda la retragerea licentelor de fabricatie si/sau imbuteliere de la toti operatorii economici care nu respecta prevederile prezentului ordin .

Art. 9
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.






Afişează Ordinul nr. 192/2009 privind producerea bauturilor alcoolice fermentate nedistilate, altele decat berea si vinul, destinate consumului uman ca atare pe o singură pagină



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Ştiri Juridice