din anul 2007, atuul tau de DREPT!


Prima pagină » Legislaţie » Legislatie pentru desfasurarea activitatilor profesionale. Statute » Statutul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti si al profesiei de executor judecatoresc, actualizat

Statutul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti si al profesiei de executor judecatoresc, actualizat

  Publicat: 16 Mar 2009       23639 citiri        Secţiunea: Legislatie pentru desfasurarea activitatilor profesionale. Statute  


Functionar de stat care ajuta la executarea silita a hotararilor unor organe de jurisdictie.
Statutul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti si al profesiei de executor judecatoresc, actualizat.
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 311 din 12 iunie 2001

Functionar de stat care ajuta la executarea silita a hotararilor unor organe de jurisdictie.
Functionar de stat care ajuta la executarea silita a hotararilor unor organe de jurisdictie.
1. Obiect alcatuit dintr-o placa de cauciuc, metal, lemn etc., de regula fixata pe un suport, avand gravata o emblema, o inscriptie, un semn distinctive, care se aplica pe inscrisuri oficiale, conferindu-le autenticitate.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Consiliul Uniunii Europene (Consiliul de Ministri sau Consiliul) este principalul organism decizional al UE. Asemenea Parlamentului European, el a fost creat prin tratatele fondatoare in cursul anilor '50 si este alcatuit din ministrii din statele membre, fiind astfel institutia Uniunii Europene in care guvernele statelor membre sunt reprezentate.

Actualizat cu:

A� Hotararea nr. 1/2007 din 17/02/2007 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 164 din 07/03/2007 privind modificarea si completarea Statutului Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti

A� Hotararea nr. 2/2007 din 17/02/2007 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 164 din 07/03/2007 privind completarea Statutului Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti

Capitolul I - Dispozitii generaleArt. 1
Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti este o organizatie profesionala cu personalitate juridica, formata din toti executorii judecatoresti din Romania numiti de ministrul justitiei in conditiile legii.

Art. 1^1
Profesia de executor judecatoresc este liberala si independenta.

Art. 2
Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti, denumita in continuare Uniunea, actioneaza pentru asigurarea prestigiului si autoritatii profesiei de executor judecatoresc, avand ca scop principal reprezentarea si apararea intereselor profesionale ale membrilor sai.

Art. 3
Uniunea dobandeste, potrivit legii, personalitate juridica de la data constituirii si adoptarii statutului de catre primul Congres al Uniunii.
Uniunea are sigiliu si sigla proprii.
Sediul principal al Uniunii este in municipiul Bucuresti.

Art. 3^1
Data de 10 Mai este declarata Ziua executorului judecatoresc, Consiliul urmand a hotari locul si modalitatile de desfasurare a solemnitatilor legate de acest moment festiv.

Art. 4
In cadrul Uniunii executorii judecatoresti din circumscriptia fiecarei Curti de apel se constituie in camere ale executorilor judecatoresti, cu personalitate juridica, denumite in continuare Camere.
Din Camera fac parte toti executorii judecatoresti din circumscriptia curtii de apel respective.

Capitolul II - Obiectul si principiile de functionare ale UniuniiArt. 5
Uniunea conduce si coordoneaza la nivel national activitatea executorilor judecatoresti si urmareste respectarea regulilor deontologice in activitatea acestora, potrivit Codului deontologic al profesiei, aprobat de Congresul Uniunii.

Art. 6
Uniunea asigura cadrul corespunzator pentru perfectionarea nivelului profesional si a calitatii actelor intocmite de executorii judecatoresti, prin:
a) informare cu privire la practica judiciara executionala si doctrina de specialitate in materie;
b) introducerea si insusirea tehnicilor noi in activitatea executionala;
c) organizarea de reuniuni, seminarii, simpozioane si alte forme de instruire, precum si de schimburi de experienta intre executorii judecatoresti, cu participarea unor personalitati si reprezentanti ai unor organizatii profesionale din tara si din strainatate;
d) editarea unor publicatii proprii de specialitate;
e) organizarea controlului profesional, financiar si administrativ;
f) unificarea practicii executionale.

Art. 6^1
In aplicarea art. 6 lit. a), b), c), d) si f), precum si a art. 411 din Legea nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti, cu modificarile si completarile ulterioare, Uniunea coordoneaza activitatea Centrului Academic de Pregatire, Formare si Perfectionare a Executorilor Judecatoresti.
Organizarea si functionarea Centrului Academic de Pregatire, Formare si Perfectionare a Executorilor Judecatoresti sunt stabilite prin Regulamentul de functionare si perfectionare al Centrului Academic de Pregatire, Formare si Perfectionare a Executorilor Judecatoresti, aprobat de catre Consiliul Uniunii .

Afişează Statutul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti si al profesiei de executor judecatoresc, actualizat pe o singură paginăCiteşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Ştiri Juridice