din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2178 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Legea eutanasierii cainilor fara stapan a fost publicata in Monitorul Oficial

Legea eutanasierii cainilor fara stapan a fost publicata in Monitorul Oficial

  Publicat: 27 Sep 2013       2412 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Monitorul Oficial al Rom�niei este publicaţia oficială a statului rom�n, �n care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 601 din data de 26 septembrie 2013 a fost publicata Legea nr. 258/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan.

Decizia de neparticipare este o scutire acordata unei tari care nu doreste sa se alature celorlalte state membre ale Uniunii intr-un anumit domeniu al cooperarii comunitare, ca mod de evitare a unui impas general.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
(gr. eu "bine, bun" si thanatos "moarte"). Provocarea de catre o persoana a mortii unui bolnav care sufera de o boala incurabila, la cererea acestuia.
Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind modificarea Codului de procedură penală

Potrivit Legii 258/2013 in primele 7 zile lucratoare de la data inregistrarii in evidentele adaposturilor, cainii pot fi revendicati de catre proprietari; Dupa expirarea termenului prevazut de 7 zile si pana la expirarea termenului de 14 zile lucratoare, cainii pot fi revendicati sau adoptati de catre persoane fizice sau juridice, din tara sau din strainatate, in conditiile legii.

Revendicarea si adoptia sunt gratuite.

Cainii nerevendicati sau neadoptati vor fi eutanasiati, in baza unei decizii emise de catre o persoana imputernicita in acest sens de catre primar, in termenul stabilit prin aceasta decizie . Termenul va fi stabilit avandu-se in vedere capacitatile de cazare si disponibilitatile bugetare.


Acest termen poate fi modificat motivat. Decizia de eutanasiere se emite pentru fiecare caine in parte, dupa ce se constata ca au fost parcurse toate etapele prevazute de prezenta ordonanta de urgenta .Pana la indeplinirea procedurii de eutanasiere, cainii pot fi revendicati sau adoptati.

Cheltuielile necesare aducerii la indeplinire a procedurilor prevazute de Legea 258/2013 se suporta din bugetul local si/sau din alte surseCiteşte mai multe despre:    Legea 258/2013    OUG 155/2001    Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CCR a respins 3 exceptii de neconstitutionalitate
25 Sep 2013 | 1449