din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2878 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Incepand cu 1 mai 2015, cardul national de sanatate va deveni unicul instrument de decontare si validare a serviciilor medicale

Incepand cu 1 mai 2015, cardul national de sanatate va deveni unicul instrument de decontare si validare a serviciilor medicale

  Publicat: 17 Mar 2015       1843 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este puterea materiala pe care o exercita o persoana asupra bunului dandu-i posibilitatea de a se comporta ca si cum ar fi adevaratul proprietar al bunului.
Pana in prezent, circa 13,5 milioane de asigurati au intrat in posesia cardului de sanatate si au fost activate in sistem aproximativ 4,5 milioane de carduri.

Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
Card de plastic care permite titularului obtinerea de numerar de la automate bancare (ATM-uri) si achizitionarea de bunuri si servicii cu plata in sistem electronic la POS in supermarket-uri, magazine, statii de benzinarie etc.
Dovada scrisa prin care
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Dovada scrisa prin care
Un instrument care permite titularului sau sa efectueze urmatoarele tipuri de operatiuni:
Este puterea materiala pe care o exercita o persoana asupra bunului dandu-i posibilitatea de a se comporta ca si cum ar fi adevaratul proprietar al bunului.
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Este puterea materiala pe care o exercita o persoana asupra bunului dandu-i posibilitatea de a se comporta ca si cum ar fi adevaratul proprietar al bunului.

Cei peste 500.000 de asigurati care nu au primit cardul de sanatate sunt asteptati la sediile caselor de asigurari sau la medicii de familie pentru a-si ridica acest card .
Asiguratii care nu doresc sa utilizeze cardul de sanatate din motive religioase si de constiinta, au ca alternative adeverinta de inlocuire a cardului de sanatate eliberata la cerere de catre casele de asigurari de sanatate. Aceasta adeverinta are valabilitate 3 luni.
Cardurile refuzate raman la sediile caselor de asigurari, astfel incat sa poata fi predate acelor asigurati care revin asupra deciziei de a nu utiliza acest instrument .
Asiguratii care pana la data de 1 mai 2015 nu au intrat in posesia cardului de sanatate, vor beneficia de servicii medicale in baza unei adeverinte de asigurat, eliberata de casa de asigurari.
Intr-o ampla campanie de informare, Casele Judetene de Asigurari de Sanatate impreuna cu Directiile de Sanatate Publica din intreaga tara au organizat conferinte de presa comune, pentru a informa asiguratii despre rolul si modul in care se utilizeaza cardul de sanatate.
In cadrul acestor conferinte au fost prezentate date cu privire la gradul de distribuire a cardului de sanatate, solutiile oferite pentru asiguratii care inca nu au primit cardul de sanatate si modalitatea de a beneficia de servicii medicale dupa data de 1 mai 2015 pentru asiguratii care, din diferite motive, inca nu au intrat in posesia cardului.
Cardul national de sanatate este un instrument de eficientizare si transparentizare, care va permite un control mai bun a utilizarii fondurilor din sanatate.



Citeşte mai multe despre:    Card de sanatate    CNAS

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Consiliul Concurentei a sanctionat compania farmaceutica Roche Romania SRL pentru abuz de pozitie dominanta pe piata unor produse oncologice din Romania
23 Jan 2020 | 1096

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 14 octombrie 2019
15 Oct 2019 | 1115

Modificari in domeniul sanatatii: CAS obligata sa puna la dispozitie la cerere lista cu serviciile medicale de care a beneficiat persoana in anul precedent
08 Oct 2019 | 1020

CNAS a modificat lista lista creditelor bugetare si de angajament aferente programelor nationale de sanatate curative pentru semestrul I al anului 2019
01 Apr 2019 | 777

Noutatile aduse de Normele de aplicare in anul 2017 a Contractului-Cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale de stat
04 Mar 2017 | 1644

Declaratia 603. Procedura de exceptare de la plata CASS a persoanelor fizice care nu au calitatea de contribuabil
26 Jan 2017 | 3209



Articole Juridice

Divulgarea neautorizata a datelor cu caracter personal ale pacientilor de catre o unitate spitaliceasca
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Asimilarea stagiului de cotizare efectuat intr-o tara membra a Uniunii Europene
Sursa: MCP Cabinet avocati

CJUE. Este interzisa transmiterea si prelucrarea datelor cu caracter personal intre autoritatile administratiei publice fara informarea persoanelor vizate
Sursa: Euroavocatura.ro