din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3528 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Art. 2 si 3 alin. (5) din O.U.G. nr. 114/2013 au fost declarate neconstitutionale

Art. 2 si 3 alin. (5) din O.U.G. nr. 114/2013 au fost declarate neconstitutionale

  Publicat: 19 Jan 2017       1038 citiri       Sursa: Curtea Constitutionala a Romaniei  


Procedeu defensiv de aparare a drepturilor si libertatilor publice, aflat la dispozitia justitiabililor;
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Marti, 17.01.2017, Plenul Curtii Constitutionale, legal investit, a luat in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 2 si ale art. 3 alin. (5) din O.U.G. nr. 114/2013 privind modificarea titularilor dreptului de administrare a unor imobile aflate in domeniul public si privat al statului si pentru modificarea unor acte normative, cu urmatorul continut:

Din punct de vedere contabil, un document contabil de sinteza care are ca obiective principale completarea si explicarea datelor inscrise in bilant si contul de profit si pierdere
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Procedeu defensiv de aparare a drepturilor si libertatilor publice, aflat la dispozitia justitiabililor;
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Este dreptul persoanelor fizice sau juridice, al statului sau unitatilor administrativ-teritoriale asupra bunurilor mobile sau imobile, bunuri asupra carora proprietarul exercita atributele dreptului de proprietate in interes propriu, dar in limitele legii.
Monitorul Oficial al Rom�niei este publicaţia oficială a statului rom�n, �n care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.

- Art. 2 - "Se aproba transmiterea imobilului, constructie si teren aferent, avand datele de identificare prevazute in anexa nr. 2, aflat in domeniul public al statului si in administrarea Regiei Autonome A�Administratia Patrimoniului Protocolului de StatA�, in administrarea Serviciului Roman de Informatii."


- Art. 3 alin. (5) - "La data semnarii protocolului de predare-preluare, Serviciul Roman de Informatii se subroga in toate drepturile si obligatiile Regiei Autonome A�Administratia Patrimoniului Protocolului de StatA� in legatura cu activitatea aferenta imobilului prevazut la art.2."


In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art. 2 si ale art. 3 alin. (5) din O.U.G. nr. 114/2013 privind modificarea titularilor dreptului de administrare a unor imobile aflate in domeniul public si privat al statului si pentru modificarea unor acte normative sunt neconstitutionale.


Curtea a constatat ca dispozitiile legale criticate au fost adoptate cu incalcarea exigentelor constitutionale prevazute de art. 1 alin. (4) si (5) referitoare la principiul separatiei si echilibrului puterilor si principiul legalitatii, de art. 44 privind dreptul de proprietate privata si de art. 115 alin. (4) referitoare la conditiile adoptarii ordonentei de urgenta a Guvernului.


Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si instantei de judecata care a sesizat Curtea Constitutionala, respectiv Tribunalului Bucuresti - Sectia a IV-a civila.


Argumentele retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


Comunicatul de presa al Curtii Constitutionale poate fi consultat aici.
Citeşte mai multe despre:    O.U.G. nr. 114/2013    modificarea titularilor dreptului de administrare a unor imobile aflate in domeniul public si privat al statului    Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat    Serviciul Roman de Informatii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Legi promulgate de catre Presedintele Klaus Iohannis in data de 16 martie 2015
17 Mar 2015 | 3241