din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4094 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a modificat Regulamentul-cadru pentru personalul din familia ocupationala de functii bugetare "Invatamant".

Guvernul a modificat Regulamentul-cadru pentru personalul din familia ocupationala de functii bugetare "Invatamant".

  Publicat: 02 Apr 2019       1184 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Monitorul Oficial al Rom�niei este publicaţia oficială a statului rom�n, �n care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In Monitorul Oficial nr. 249 din 01.04.2019 a fost publicata Hotararea nr. 167/2019 pentru modificarea art. 7 alin. (1) si (2) din Regulamentul-cadru privind stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal, a marimii concrete a sporului pentru conditii de munca, precum si a conditiilor de acordare a acestuia pentru personalul din familia ocupationala de functii bugetare "Invatamant", aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 34/2018.

Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.

Incepand cu 1 aprilie 2019 Regulamentul-cadru privind stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal, a marimii concrete a sporului pentru conditii de munca, precum si a conditiilor de acordare a acestuia pentru personalul din familia ocupationala de functii bugetare "Invatamant" s-a modificat dupa cum urmeaza:


Unitatile si institutiile din sistemul de invatamant sunt obligate sa adopte masuri tehnice si organizatorice care sa conduca la desfasurarea activitatilor in conditii de munca optime, in termen de cel mult 36 de luni de la constatarea prin buletine de determinare a conditiilor de munca .
Unitatile/Institutiile din sistemul de invatamant efectueaza periodic masuratori la locurile de munca in timpul desfasurarii activitatilor. Aceste perioade nu pot fi mai mari de 36 de luni."


Astfel, termenul de adoptare a masurilor tehnice si organizatorice care sa conduca la desfasurarea activitatilor in conditii de munca optime, precum si perioada maxima pentru efectuarea masuratorilor la locurile de munca prevazute de lege au fost prelungite de la 6 luni la 36 de luni.Citeşte mai multe despre:    HG 167/2019    HG 34/2018    Invatamant    Locuri de munca    Conditii de munca optime

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri