din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3137 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Ziua nationala a gastronomiei si vinului romanesc - prima duminica a lunii octombrie

Ziua nationala a gastronomiei si vinului romanesc - prima duminica a lunii octombrie

  Publicat: 28 Apr 2019       518 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Prin legea 79/2019 a fost instituita Ziua nationala a gastronomiei si a vinului romanesc in prima duminica a lunii octombrie.

Orice material scris, imprimat, litografiat, gravat sau ilustrat, care contine elemente de identificare a produsului si care insoteste produsul sau este aderent la ambalajul acestuia

In sensul Legii, prin vin romanesc se intelege vinul obtinut din struguri proveniti in proportie de 100% din Romania si care are inscriptionat pe eticheta drapelul Romaniei.


Ziua nationala a gastronomiei si a vinului romanesc poate fi sarbatorita de catre autoritatile administratiei publice centrale si locale, si celelalte institutii ale statului, de catre persoane fizice sau juridice prin organizarea si participarea la programe si manifestari cu caracter social sau stiintific, in scopul de a aprecia si promova obiceiurile si produsele traditionale romanesti.


Autoritatile administratiei publice centrale si locale pot contribui la organizarea acestor actiuni prin acordarea de sprijin logistic si pot aloca fonduri din bugetele proprii in limita alocatiilor bugetare aprobate.



Citeşte mai multe despre:    Ziua nationala a gastronomiei si vinului romanesc    Vin romanesc    Legea 79/2019    Sarbatoare nationala lucratoare    Manifestari cu caracter social sau stiintific    Produse traditionale romanesti

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri