din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1616 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » A fost modificata legea pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat - schimbari cu privire la Consiliul baroului

A fost modificata legea pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat - schimbari cu privire la Consiliul baroului

  Publicat: 22 Jul 2019       1117 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Monitorul Oficial al Rom�niei este publicaţia oficială a statului rom�n, �n care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In Monitorul Oficial nr. 598 din 19.07.2019 a fost publicata Legea nr. 142/2019 privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
(Short interest) Numarul total al actiunilor care au fost vandute short si care inca nu au fost cumparate inapoi pentru a acoperi pozitiile short deschise.

Conform modificarilor, prin exceptie de la prevederile conform carora adunarile generale de alegere a organelor de conducere a baroului sunt legal constituite numai cu participarea majoritatii membrilor adunarii generale a baroului, in cazul barourilor care au in evidenta mai mult de 2.000 de avocati cu drept de exercitare a profesiei, adunarea generala convocata se considera legal constituita daca la procesul de votare participa cel putin 30% din numarul total al membrilor adunarii generale a baroului.


In acest caz, Consiliul baroului poate decide, prin hotarare, ca in adunarile generale elective, procesul de votare pentru alegerile cu privire la decan, membrii consiliului, membrii comisiei de cenzori, cei ai comisiei de disciplina, delegatii baroului la Congresul avocatilor si la candidatii pentru Comisia centrala de disciplina, sa se desfasoare pe parcursul mai multor zile consecutive, fara a putea depasi 7 zile in total.


Persoanele care ocupa functiile rezultate din adunarea electiva precedenta continua sa isi exercite atributiile specifice, pentru fiecare caz in parte, pana la validarea rezultatelor procesului de alegere amintit anterior.


Consiliul baroului este format din 5 pana la 21 de membri, alesi pe o durata de 4 ani, dintre avocatii cu drept de exercitare a profesiei si o vechime neintrerupta de cel putin 8 ani. Decanul si prodecanul se includ in acest numar .Citeşte mai multe despre:    OEPA    Legea pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat    Legea 51/1995    Legea 142/2019    Consiliul baroului

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Decrete de promulgare semnate de Presedintele Romaniei in data de 18.07.2019.
18 Jul 2019 | 640

Programul cursurilor de pregatire continua organizate de Baroul Bucuresti in luna octombrie 2010
18 Oct 2010 | 1635