din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3818 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Ministrul finantelor publice a participat la reuniunea Eurogrup in format extins si la reuniunea informala ECOFIN

Ministrul finantelor publice a participat la reuniunea Eurogrup in format extins si la reuniunea informala ECOFIN

  Publicat: 14 Sep 2019       808 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministrul finantelor publice, a participat in data de 13.09.2019 la Helsinki, la reuniunea Eurogrup in format extins si la prima zi a reuniunii informale a Consiliului pentru Afaceri Economice si Financiare (ECOFIN), reuniuni organizate de Presedintia finlandeza a Consiliului UE.

(Convergente) Tendinta pretului unui contract futures pe o marfa de a se apropia de pretul la care marfa respectiva se tranzactioneaza pe piata cash.
Acea parte de capital social detinuta de stat sau de alta entitate implicata in procesul de privatizare la o societate comerciala neprivatizata, in tot sau in parte, care nu este afectata de alte drepturi izvor�nd din contractele de privatizare incheiate deja in baza legilor de privatizare;
Banii folositi pentru a desfasura o afacere. Stoc de valori sau de active care, intrate in circuitul economic, pot genera venituri posesorilor lor.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Conceptul de dezvoltare durabila se refera la o forma de crestere economica ce satisface nevoia de bunastare a societatii pe termen scurt, mediu si, mai ales, lung.
Banii folositi pentru a desfasura o afacere. Stoc de valori sau de active care, intrate in circuitul economic, pot genera venituri posesorilor lor.

Discutiile in cadrul reuniunii Eurogrup in format extins au vizat instrumentul bugetar pentru convergenta si competitivitate (BICC), respectiv guvernanta, modularea, finantarea, metodologia de alocare, precum si aranjamentele pentru statele neparticipante. In cadrul discutiilor, ministrul roman a subliniat ca, in timp ce tara noastra sustine aprofundarea Uniunii Economice si Monetare, este important ca Programul de Sprijin pentru Reforme, in care BICC ar figura doar ca o componenta, sa se dezvolte echilibrat si sa fie echitabil atat pentru statele din zona euro, cat si pentru cele non-euro.


Pe agenda primei zile a reuniunii informale a Consiliului ECOFIN au figurat teme ca amenintarile hibride si rezistenta infrastructurii pietei financiare, consolidarea actiunilor privind schimbarile climatice si relansarea proiectului Uniunii Pietelor de Capital .


In ceea ce priveste amenintarile hibride si rezistenta infrastructurii pietei financiare, discutiile din cadrul reuniunii au evidentiat importanta sectorului financiar in combaterea amenintarilor hibride si de a impulsiona factorii politici in continuarea lucrarilor in acest sens.


In privinta consolidarii actiunilor privind schimbarile climatice, discutiile au vizat stadiul actiunilor in domeniul schimbarilor climatice, rolul ministrilor de finante in acest proces si modalitati pentru cresterea implicarii ministrilor de finante in actiunile in domeniul schimbarilor climatice. In context, ministrul a amintit sprijinul Romaniei pentru implicarea ministrilor finantelor in discutiile privind schimbarile climatice, inclusiv prin participarea, prin MFP, la Coalitia ministrilor de finante impotriva schimbarilor climatice, in calitate de observator. In acelasi timp, ministrul roman a atras atentia ca punctul de plecare al acestei discutii ar trebui sa fie recunoasterea faptului ca ecologizarea implica anumite costuri si capacitatea economiilor noastre de a suporta aceste costuri este diferita.


Nu in ultimul rand, ministrii si guvernatorii bancilor centrale au discutat prioritatile Uniunii Europene in domeniul Uniunii Pietelor de Capital pentru urmatorul ciclu institutional, cu obiectivul identificarii si ajungerii la un acord asupra unui set de masuri practice care sa incurajeze integrarea transfrontaliera a pietelor europene de capital, inclusiv masuri pe care statele membre le-ar putea pune in aplicare.


In aceeasi zi a avut loc si o intrevedere cu vicepresedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare .
Discutiile au vizat proiectele Bancii in tara noastra si viitoarea strategie a BERD pentru perioada urmatoare, precum si despre strategia nationala de dezvoltare a pietei de capital in Romania.



Citeşte mai multe despre:    Ecofin    Reuniune informala    Eurogrup    Ministerul Finantelor    BERD    Piete de capital

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Bilantul mandatului Presedintiei romane a Consiliului UE in domeniul afacerilor economice si financiare (Ecofin)
14 Jun 2019 | 729

In data de 9 mai va avea loc o reuniune informala a sefilor de stat sau de guvern la Sibiu
25 Apr 2019 | 548

A avut loc reuniunea Consiliul Afaceri Economice si Financiare la Bruxelles
11 Dec 2015 | 1138

Letonia este pregatita sa adopte moneda euro in 2014
05 Jun 2013 | 1518

Liderii si ministrii din domeniul sportului intensifica lupta impotriva aranjarii meciurilor
18 Sep 2012 | 1512