din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2983 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Opozabilitatea actiunii in revendicare imobiliara a unui bun proprietate comuna pe cote-parti (coproprietate)

Opozabilitatea actiunii in revendicare imobiliara a unui bun proprietate comuna pe cote-parti (coproprietate)

  Publicat: 20 Feb 2020       1476 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
In sedinta din 17 februarie 2020, Inalta Curte de Casatie si Justitie ´┐Ż Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie civila, legal constituit in fiecare dintre cauze, a solutionat zece sesizari in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a pronuntat Decizia nr. 18 in dosarul nr. 2784/1/2019.

Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Act normativ care cuprinde principiile si cele mai importante reglementari referitoare la relatiile sociale ce formeaza obiectul specific al dreptului civil:
Act normativ care cuprinde principiile si regulile referitoare la desfasurarea procesului civil.
Act normativ care cuprinde principiile si regulile referitoare la desfasurarea procesului civil.

Admite sesizarea privind pronuntarea unei hotarari prealabile, formulata de Curtea de Apel Suceava - Sectia I civila, in dosarul nr. 7542/314/2015 si, in consecinta, stabileste ca:


In cazul actiunii in revendicare imobiliara a unui bun proprietate comuna pe cote-parti (coproprietate), dispozitiile art. 643 alin. (2) teza a doua din Codul civil instituie o exceptie de la opozabilitatea hotararii judecatoresti reglementata de art. 435 alin. (2) din Codul de procedura civila.


Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila.


Pronuntata in sedinta publica din 17 februarie 2020.Citeşte mai multe despre:    Decizia ICCJ 18/2020    actiune in revendicare imobiliara

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri


Jurisprudenţă

Actiune in revendicare imobiliara introdusa doar de catre unul dintre proprietarii imobilului. Regula unanimitatii
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia civila si de proprietate intelectuala, decizia nr. 4442 din 2 aprilie 2009