din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2661 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Casele electronice de marcat ale marilor contribuabili vor fi conectate la ANAF incepand cu 1 iulie 2020

Casele electronice de marcat ale marilor contribuabili vor fi conectate la ANAF incepand cu 1 iulie 2020

  Publicat: 13 Jun 2020       1047 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Din punct de vedere contabil, un registru contabil unde se inregistreaza cronologic si sistematic miscarile patrimoniului (economico-financiare).
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Marii contribuabili vor conecta casele de marcat cu jurnal electronic la serverele ANAF in termen de trei luni incepand cu data de 1 iulie (pana la 30 septembrie 2020), in timp ce operatorii economici din categoria contribuabililor mijlocii si mici vor finaliza procesul de conectare pana la data de 31 ianuarie 2021.


Act administrativ emis de autoritatea competenta pentru protectia mediului, care contine concluziile evaluarii adecvate si prin care se stabilesc conditiile de realizare a planului sau proiectului din punctul de vedere al impactului asupra ariilor naturale protejate de interes comunitar, incluse sau care urmeaza sa fie incluse in reteaua ecologica Natura 2000.
Este o metoda care se utilizeaza in evaluarea unor proiecte de investitii si care foloseste tehnica actualizarii.
Clasificarea activitatilor din economia nationala.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.

Furnizorii de AMEF-uri vor fi notificati ca incepand de miercuri au primit acces gratuit la un server pentru testarea firmware-ului. Accesul este facilitat inainte ca furnizorii si producatorii sa mearga la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica ICI Bucuresti pentru suplimentul de aviz .


Datele colectate din AMEF-uri vor fi folosite pentru analiza si control de la distanta, astfel incat sa conduca la reducerea substantiala a numarului controalelor fizice inopinate si la concentrarea verificarilor pe zonele de risc identificate.


Pana la 30 septembrie vor fi conectate la serverele ANAF circa 50.000 de terminale instalate de marile companii, iar la finalul lunii ianuarie se vor colecta datele in timp real de la un total de circa 550.000 de case de marcat.


In platforma vor fi integrate si bazele de date cu fisierele colectate pana in prezent (formularul A4200 - care va fi eliminat ulterior) pentru a fi folosite in cadrul procesului de analiza . Noutatea sistemului implementat acum consta in faptul ca tot volumul de date primite si stocate din 2018 pana in prezent, cat si datele noi raportate zilnic vor fi folosite pentru analize predictive.


Acest sistem va permite recunosterea unor tipare si le va semnala pe cele disfunctionale sau atipice. Interfata folosita de inspectorii ANAF va permite filtrarea datelor pe mai multe tipuri de date: cod CAEN tip produs/ serviciu, CUI, sediu, adresa si altele.


Pe langa imbunatatirea relatiei dintre ANAF si operatorii economici prin simplificarea interactiunii, proiectul vizeaza si folosirea datelor colectate in vederea identificarii cu o acuratete foarte mare a operatorilor economici care se conformeaza benevol si cei care incearca eludarea prevederilor legale.


Platforma software a fost donata Ministerului Finantelor Publice de catre Asociatia pentru Tehnologii Avansate.Citeşte mai multe despre:    Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica    Casele electronice de marcat

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a lansat Biblioteca Nationala de Programe
24 Jan 2011 | 1949