din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1534 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Din 25 iulie 2020 este obligatoriu Registrul electronic de evidenta a zilierilor

Din 25 iulie 2020 este obligatoriu Registrul electronic de evidenta a zilierilor

  Publicat: 29 Jul 2020       1488 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Re Registrul electronic de evidenta a zilierilor, gistrul electronic de evidenta a zilierilor, disponibil prin aplicatia ´┐ŻInspectia Muncii´┐Ż, devine obligatoriu din 25 iulie 2020


Monitorul Oficial al Rom´┐Żniei este publicaţia oficială a statului rom´┐Żn, ´┐Żn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Sistemul de operare este acel program sau colectie de programe care asigura fuctionarea de baza a calculatorului precum si intermedierea dintre utilizator si calculator.
Aplicatie NCTS/T1/T2 - componenta a aplicatiei informatice NCTS-RO

Persoanele care utilizeaza zilieri pentru diferite activitati cu caracter temporar vor fi obligate, incepand de sambata, 25 iulie 2020, sa renunte la registrele clasice si sa inregistreze activitatea prestata de lucratori in registrul electronic.


Ordinul semnat de ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, privind metodologia de intocmire si transmitere a Registrului electronic de evidenta a zilierilor a fost publicat in Monitorul Oficial si stabileste ca instrument de lucru pentru angajatorii care folosesc zilieri in activitatea pe care o desfasoara, aplicatia mobila denumita ``Inspectia Muncii``.


Aplicatia ``Inspectia Muncii`` este pusa la dispozitie gratuit si este disponibila, in functie de sistemul de operare al dispozitivului mobil, prin accesarea aplicatiilor PlayStore sau AppStore.


Toate informatiile necesare unui utilizator al aplicatiei mobile ``Inspectia Muncii`` se vor putea obtine accesand site-ul Inspectiei Muncii, https://www.inspectiamuncii.ro/registrul-electronic-de-evidenta-a-zilierilor , unde sunt disponibile Manualul de utilizare, precum si Termenii si Conditiile de utilizare a aplicatiei.


``Inspectia Muncii`` este o aplicatie moderna, usor de utilizat, care vine in sprijinul angajatorilor si reprezinta singura modalitate legala de inregistrare a activitatilor prestate de zilieri, fiind atat in avantajul angajatorului, cat si al lucratorului, ambii beneficiind, astfel, de protectia legii.


Pentru infiintarea Registrului, beneficiarii de lucrari care apeleaza la zilieri trebuie sa obtina numele de utilizator si parola de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) in a carui raza teritoriala isi au sediul, documentele necesare in acest scop putand fi transmise tot prin email. Utilizatorul care obtine parola de acces poate sa autorizeze mai multe numere de telefon din care sa se poata lucra in aplicatie .Citeşte mai multe despre:    Registrul electronic de evidenta a zilierilor    zilieri

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

OUG privind reducerea timpului de munca, acordarea unor indemnizatii pentru zilieri si sezonieri, precum si incurajarea telemuncii
09 Aug 2020 | 1729

Agenda sedintei Guvernului Romaniei din 26 martie 2020
26 Mar 2020 | 1069

Aplicatia mobila denumita ´┐ŻInspectia Muncii´┐Ż - instrument de lucru util angajatorilor care folosesc zilieri in activitatea pe care o desfasoara
26 Dec 2019 | 1725

Parlamentul a reglementat activitatea zilierilor in domeniul cresterii animalelor in sistem extensiv.
15 Jul 2019 | 865

Decrete de promulgare semnate de Presedintele Romaniei in data de 11.07.2019
11 Jul 2019 | 974Articole Juridice

Protectia sociala a salariatilor. Drepturi si Proceduri de care acestia pot beneficia (I ´┐Ż in general)
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Precizari privind salariul minim brut pe tara garantat in plata aplicabil de la 1 ianuarie 2019 si legea zilierilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Munca la negru ´┐Ż definitie, forme, avantaje si dezavantaje, sanctiuni
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Reglementarea activitatii zilierilor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Contract de distributie. Interpretarea clauzelor contractuale. Uzante comerciale
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 2327 din 19 iunie 2014