din anul 2007, atuul tau de DREPT!


Prima pagină » Ştiri juridice » CNVM a aprobat contractul de administrare a Fondului Proprietatea de catre Franklin Templeton

CNVM a aprobat contractul de administrare a Fondului Proprietatea de catre Franklin Templeton

  Publicat: 23 Feb 2010       1590 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


(C.N.V.M.)Este o autoritate administrativa autonoma cu personalitate juridica, ale carei atributii principale sunt
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat luni contractul de administrare a Fondului Proprietatea de catre Franklin Templeton, potrivit declaratiei facute de comisarul Lorand Kralik.

Monitorul Oficial al Rom�niei este publicaţia oficială a statului rom�n, �n care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Reprezinta orice scriere care materializeaza pe hartie un act juridic, precum si orice obiect material care incorporeaza un asemenea act.
(List) A admite un instrument financiar transferabil pentru a se tranzactiona la o bursa organizata.
Credit deschis de un bancher si garantat printr-un drept de gaj asupra marfurilor sau titlurilor (valorilor mobiliare) apartinand clientului.

Potrivit oficialilor Fondului, semnarea contractului de administrate cu Franklin se va face mai devreme de martie, dupa ce actionarii FP au aprobat in 10 februarie forma renegociata a contractului. Tot atunci, Enache Jiru a primit un nou mandat din partea actionarilor pentru semnarea contractului.

"Au fost aduse si unele amendamente la contract, rezultate in urma discutiilor cu CNVM. Toate aceste completari au fost acceptate foarte usor si de catre Franklin Templeton, pentru ca nu au fost modificari de fond", spunea Enache Jiru.

Semnarea contractului de administrare de catre Enache Jiru si de unul dintre reprezentantii Franklin Templeton ar trebui sa aiba loc in cel mult 10 zile lucratoare de la publicarea in Monitorul Oficial a deciziei actionarilor de aprobare a contractul de administrare. Ulterior, in termen de 45 de zile, Franklin Templeton trebuie sa aiba o sucursala autorizata de CNVM, iar Fondul trebuie sa fie inscris in categoria alte organisme de plasament colectiv.

CNVM lansase in dezbatere publica proiectul de regulament care vizeaza inregistrarea Fondului Proprietatea in categoria AOPC (alte organisme de plasamente colectiv), de tip special, ceea ce ar putea grabi procesul de listare a Fondului.

Proiectul stabileste norme cu privire la inregistrarea si functionarea Fondului Proprietatea, precum si la tranzactionarea actiunilor emise de catre acesta.

Astfel, activul net al Fondului urmeaza se se calculeze dupa mai multe criterii aplicabile si altor AOPC. Astfel, valoarea activului net se determina ca diferenta intre valoarea totala a activelor si valoarea insumata a datoriilor societatii si a veniturilor inregistrate in avans .Citeşte mai multe despre:    CNVM    Fondul Proprietatea    Franklin Templeton

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Situatia pietei de capital in primul semestru al anulul 2014
21 Aug 2014 | 1467

ASF: O noua etapa in procesul de evaluare a personalului rezultat prin comasarea fostelor CNVM, CSSPP si CSA
30 Sep 2013 | 1659

CMS Romania lanseaza o serie de intalniri pe tema �Facilitarea investitiilor pe piata de capital din Romania"
30 Oct 2012 | 11186

DNA: Trimitere in judecata pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si abuz in serviciu
21 Nov 2011 | 3392

Fostul vicepresedinte al ANRP a fost trimis in judecata de procurorii DNA
21 Sep 2011 | 2097

Vicepresedinte ANRP cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta
29 Aug 2011 | 2669Articole Juridice

Opreratiunile divizarii unei societati comerciale
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Societatilor comerciale tranzactionate pe o bursa de valori mobiliare le sunt aplicabile prevederile speciale ale Legii nr. 297/2004. GDPR actionari
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1733/2019

Cuantum al onorariului de avocat apreciat ca disproportionat de instanta de recurs, in raport cu volumul de activitate al aparatorului si cu complexitatea cauzei
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1733/2019

Cauza Barcanescu impotriva Romaniei
Pronuntaţă de: Hotarare CEDO din 12/10/2006 in Cauza Barcanescu impotriva Romaniei

Cauza Barcanescu impotriva Romaniei
Pronuntaţă de: Hotarare CEDO din 12/10/2006 in Cauza Barcanescu impotriva Romaniei