din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3760 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Aproximativ 100.000 de beneficiari de alocatii monoparentale sau complementare vor pierde aceste drepturi

Aproximativ 100.000 de beneficiari de alocatii monoparentale sau complementare vor pierde aceste drepturi

  Publicat: 31 Aug 2010       1501 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Aproximativ 100.000 de beneficiari de alocatii monoparentale sau complementare vor pierde aceste drepturi odata cu intrarea in vigoare a noii legi prin care va fi redus venitul pentru care acestea pot fi acordate.

Componenta a sistemului de protectie sociala, reprezinta ansamblul de institutii si masuri prin care statul, autoritatile publice ale administratiei locale si societatea civila asigura prevenirea, limitarea sau inlaturarea efectelor temporare sau permanente ale unor situatii care pot genera marginalizarea sau excluderea sociala a unor persoane.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
Ascendenti de gradul I ai unei persoane, tatal si mama, fata de care aceasta are stabilita filiatia din casatorie sau din afara casatoriei, parinti firesti, ori ca urmare a infierii.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.

Directorul general de asistenta sociala din Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a declarat marti intr-o conferinta de presa ca familiile care au un venit pe membru de familie cuprins intre 371 si 470 de lei nu vor mai primi alocatii monoparentale sau complementare, in aceasta situatie fiind in jur de 100.000 de beneficiari.


Secretarul de stat in Ministerul Muncii Nicolae Ivaschescu a adaugat ca acesti beneficiari vor primi in continuare ajutoarele de caldura sau alocatiile de stat pentru copii, dar nu vor mai primi alocatii monoparentale sau complementare.


Potrivit acestuia, sunt aproximativ 490.000 de familii beneficiare ale acestor tipuri de alocatii care au venit pe membru de familie cuprins intre zero si 370 de lei si carora li se va majora cuantumul alocatiilor. Ivaschescu a dat ca exemplu o familie cu doi parinti si cu mai mult de patru copii, care are un venit cuprins intre zero si 200 de lei si care va beneficia de un cuantum al alocatiilor de 120 de lei, fata de 70 de lei. El a precizat ca odata cu intrarea in vigoare a noii legislatii va fi abrogata Ordonanta 105 care prevedea aceleasi alocatii, dar in alte cuantumuri.



Citeşte mai multe despre:    Alocatii monoparentale    Alocatii complementare    Ministerul Muncii    Alocatii de stat pentru copii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Cat va fi alocatia pentru copii?
01 Sep 2010 | 2421