din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3928 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Discutii intre ministerele de justitie din Romania si Franta pe tema schimbului de magistrati de legatura

Discutii intre ministerele de justitie din Romania si Franta pe tema schimbului de magistrati de legatura

  Publicat: 10 Oct 2010       942 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, va avea luni, 11 octombrie, la Paris, o intalnire cu ministrul francez al Justitiei, doamna Michele Alliot-Marie.

Legatura de cauzalitate sau raportul cauzal, nereglementat expres in legea penala, unul din elementele laturii obiective ale infractiunii, care consta in legatura dintre fapta (actiune-inactiune)si rezultatul sau urmarea imediata (ex. la infractiunea de dare de mita, activitatea de promitere, oferire sau dare a creat rezultatul constand in starea de pericol).
Este o tranzactie sau o serie de tranzactii cu valori mobiliare conferind persoanei sau grupului de persoane implicate, prin titlurile astfel dobandite, singure ori impreuna cu cele deja detinute ori controlate, o pozitie de control sau majoritara in participare la capitalul emitentului.
Persoana care detine functia de ministru intr-un guvern dar nu este titularul nici unui minister
Predoiu Marian-Catalin - membru al Parlamentului Romaniei.

Discutiile se vor axa pe reforma sistemelor judiciare din cele doua state, precum si pe consolidarea cooperarii bilaterale, in special prin schimb de magistrati de legatura .

"Consolidarea si dezvoltarea relatiilor cu partenerii din cadrul Uniunii Europene sunt unele dintre liniile directoare strategice impuse la nivelul Ministerului Justitiei odata cu preluarea mandatului de ministru . Aceasta intalnire este un excelent prilej de a discuta despre procesul de modernizare a sistemelor judiciare din cele doua state si de a prezenta ultimele evolutii pozitive din Romania in cadrul MCV. De asemenea, vom aborda si chestiunea legata de detasarea magistratilor de legatura roman si francez, care vor avea un rol important in solutionarea dosarelor de cooperare judiciara internationala," a declarat ministrul justitiei, Catalin Predoiu .

De asemenea, ministrul Justitiei va avea o intalnire si cu Consilierul pentru Europa al Prim-ministrului Frantei, Sef al Secretariatului General pentru Afaceri Europene (SGAE), Gilles Briatta.



Citeşte mai multe despre:    Secretariatul General pentru Afaceri Europene    SGAE    Franta    Magistrati

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri


Articole Juridice

Operatorul hotelier care difuzeaza fonograme in camerele de hotel trebuie sa plateasca o remuneratie echitabila producatorilor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Aplicarea �redeventei pentru copia privata� in privinta suporturilor de reproducere achizitionate de intreprinderi si de profesionisti in alte scopuri decat realizarea de copii private nu este conforma cu dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro