din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2695 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Ministrul Justitiei: Cresterea profesionalismului, a performantelor fiecarui actor de pe scena juridica reprezinta garantia unei justitii sanatoase

Ministrul Justitiei: Cresterea profesionalismului, a performantelor fiecarui actor de pe scena juridica reprezinta garantia unei justitii sanatoase

  Publicat: 18 Oct 2010       1216 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este un mijloc legal sau conventional de asigurare a executarii obligatiilor;
Cresterea profesionalismului, a performantelor fiecarui actor de pe scena juridica reprezinta garantia unei justitii sanatoase, sustine ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, in mesajul transmis cu ocazia lansarii Institutului Notarial Roman (INR).

Activitatea organizata sau autorizata de o autoritate publica, in scopul satisfacerii, dupa caz, a unui interes public.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Este un mijloc legal sau conventional de asigurare a executarii obligatiilor;
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
In categoria activelor circulante, post ce se refera la creantele salariale, sociale si fiscale determinate

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei transmis luni AGERPRES, mesajul lui Catalin Predoiu a fost prezentat participantilor la lansarea INR de secretarul de stat in MJ Lidia Barac.



"Va felicitam pentru succesul inregistrat in procesul de construire a structurii organizatorice a INR, atat de necesara functionarii eficiente a acestei profesii. In opinia MJ, rolul INR de a creste performanta in sistemul notarial corespunde conceptiei care sta la baza Strategiei de reforma a Justitiei ca serviciu public 2010-2014, imaginata de MJ ca o platforma comuna de dezvoltare a tuturor profesiilor juridice in scopul reformarii statului prin intermediul justitiei. Cresterea profesionalismului, a performantelor fiecarui actor de pe scena juridica reprezinta garantia unei justitii sanatoase, menita sa genereze un sistem judiciar modern, atat de necesar Romaniei europene", preciza ministrul in mesajul sau.

Potrivit comunicatului, MJ saluta preocuparile in domeniul perfectionarii profesionale a tuturor celor care desfasoara o activitate in beneficiul cetatenilor si pentru promovarea valorilor esentiale ale societatii, menite a asigura romanilor un real spatiu de libertate, siguranta si progres.

``Profesia de notar este una dintre cele mai utile profesii din societate, frumoasa si respectata, dar deloc usoara. Notarii se afla in fata unor provocari similare celorlalte profesii juridice, care deriva din nevoia de a accelera procesul de integrare europeana a Romaniei. INR este important pentru dezvoltarea profesiei dumneavoastra, pentru imbunatatirea imaginii activitatii dumneavoastra, pentru dezvoltarea valorilor pe care sunteti chemati a le cultiva in interiorul profesiei si in societate", mai spunea in mesaj ministrul Justitiei.

Catalin Predoiu a asigurat ca Ministerul Justitiei va cultiva respectul pentru toate profesiile juridice, lansand o agenda comuna cu actiuni concrete, in care fiecare profesie va avea un rol determinat.

Secretarul de stat in Ministerul Justitiei Lidia Barac a participat, vineri, la reuniunea organizata de Uniunea Nationala a Notarilor Publici in vederea lansarii Institutului Notarial Roman, care a fost infiintat prin Legea 298/2009 privind aprobarea OUG 166/2008.

Conform statutului, INR asigura cadrul organizatoric si institutional pentru perfectionarea permanenta a activitatii notarilor prin pregatirea profesionala a mai multor categorii de beneficiari, precum: candidati la statutul de notar stagiar; candidati la statutul de notar public, altii decat notarii stagiari; notarii publici; personalul de specialitate din birourile notarilor publici; specialistii din alte institutii, alte categorii (cursuri secretariat etc).



Citeşte mai multe despre:    Institutul Notarial Roman    Catalin Predoiu    Lidia Barac

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Presedintele Romaniei a semnat decretul pentru numirea Guvernului Romaniei
04 Nov 2019 | 1695

Institutul Notarial a publicat rezultatele finale ale concursului de admitere pentru notari stagiari organizat in 2 octombrie 2019
12 Oct 2019 | 1096

CSM anunta lansarea Portalului de Jurisprudenta Romaneasca
11 Dec 2015 | 1493

Sambata incepe cursul pentru Admitere in Avocatura
22 Jul 2013 | 1484

(P) Curs intensiv pentru admiterea la magistratura
04 Dec 2012 | 3333

ANALIZA! Legile si Codurile ex-ministrului Catalin Predoiu
01 Aug 2012 | 2312