din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2067 de useri online



Prima pagină » Articole juridice » Dreptul mediului » Eticheta ecologica europeana (Floarea Europeana)

Eticheta ecologica europeana (Floarea Europeana)

  Publicat: 13 Oct 2010       7344 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro        Secţiunea: Dreptul mediului  


Orice material scris, imprimat, litografiat, gravat sau ilustrat, care contine elemente de identificare a produsului si care insoteste produsul sau este aderent la ambalajul acestuia
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
Eticheta ecologica europeana reprezinta un simbol grafic insotit de un scurt text descriptiv, aplicat pe produs, ambalaj, intr-o brosura sau in alt document informativ care insoteste produsul si care ofera informatii despre cel putin unul si cel mult trei tipuri de impact asupra mediului.

Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Scopul politicii comunitare in domeniul mediului este de conserva, proteja si imbunatati calitatea mediului si de a proteja sanatatea oamenilor. De asemenea, are in vedere rezervele de materii prime, prin utilizarea prudenta si rationala a resurselor naturale. In cele din urma, prin aceasta politica se urmareste promovarea de masuri, la nivel international, pentru a rezolva problemele de mediu regionale si globale (Articolul 174).
Orice material scris, imprimat, litografiat, gravat sau ilustrat, care contine elemente de identificare a produsului si care insoteste produsul sau este aderent la ambalajul acestuia
Orice material scris, imprimat, litografiat, gravat sau ilustrat, care contine elemente de identificare a produsului si care insoteste produsul sau este aderent la ambalajul acestuia
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.



Simbolul etichetei ecologice europene este o floare cu petale sub forma de stelute.


Eticheta ecologica europeana (Floarea Europeana), creata de Comisia Europeana in 1992, este o schema unica de certificare pentru a ajuta consumatorii sa distinga produsele/serviciile verzi, care nu afecteaza mediul .


In ultimii 10 ani, eticheta ecologica europeana a devenit un simbol de dimensiune europeana pentru produse/servicii.
Eticheta ecologica europeana are urmatoarele obiective:




  1. incurajarea industriei de a proiecta si realiza produse care sa aiba un impact minim asupra mediului in timpul fazelor de productie, de distributie, de consum si utilizare, chiar si in timpul eliminarii, dupa folosire;

  2. sa furnizeze consumatorilor cele mai bune informatii asupra impactului asupra mediului al produselor/serviciilor.


Eticheta ecologica europeana identifica performanta de mediu generala a produselor/serviciilor bazata pe analiza ciclului de viata.


Ameliorarea calitatii mediului depinde de comportamentul responsabil al consumatorilor. Producatorii, importatorii, prestatorii de servicii si comerciantii sunt cei care trebuie sa ofere produse/servicii cu impact minim asupra mediului si au rolul de a informa clientii asupra importantei alegerii acestora.




(P) Raftul de carti de mediu





Citeşte mai multe despre:    Eticheta ecologica europeana    Floarea Europeana    Comisia Europeana

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Procedura de obtinere a etichetei ecologica europeana
Sursa: EuroAvocatura.ro