Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Jurisprudenţă » Drept Comunitar » British Telecommunications pretinde ca Regatul Unit a implementat incorect Directiva nr.90531 privind procedurile de achizitie pentru organismele con

British Telecommunications pretinde ca Regatul Unit a implementat incorect Directiva nr.90531 privind procedurile de achizitie pentru organismele con

  Publicat: 01 Jun 2007       679 citiri        Secţiunea: Drept Comunitar  


In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.
Una din institutiile fundamentale ale dreptului penal, alaturi de institutia infractiunii si a pedepsei, reglementata in diferite dispozitii din Codul penal (ex. infractiunea este singurul temei al raspunderii penale, cap. I, t. II, C. pen., partea generala etc).
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.
Activitate de lamurire, de stabilire a adevaratului inteles al unei opere spirituale.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Utilizarea unei metodologii de lucru care implica elemente de noutate, pe plan local, national sau mondial, care permit obtinerea unor rezultate mai bune decat in cazul altor metodologii.
Situatia de fapt
British Telecommunications pretinde ca Regatul Unit a implementat incorect Directiva nr.90\531 privind procedurile de achizitie pentru organismele contractante din sectorul telecomunicatiilor . British Telecommunications afirma ca procedurile adoptate de Marea Britanie pentru exceptare au determinat un dezavantaj, din punctul de vedere al concurentei, pentru British Telecommunications.


Solutia si principiile degajate de CJCE
Cele trei conditii precizate in Brasserie du PÍcheur si in Factortame trebuie sa fie indeplinite. Totusi, cu ocazia transpunerii directivei in dreptul intern, Marea Britanie nu a neglijat in mod grav si manifest limitele cu privire la exercitarea competentei sale. Incalcarea nu a fost suficient de serioasa ca sa atraga raspunderea .
Implementarea incorecta a unei directive cu formulari imprecise nu da nastere neaparat la raspunderea statului.

Evaluare
CJCE accepta in aceasta speta faptul ca incalcarea nu era suficient de serioasa, deoarece obligatia precizata in directiva era formulata in mod imprecis si putea, in mod rezonabil, sa dea nastere la interpretare din partea Guvernului britanic. CJCE nu a furnizat nic o linie directoare acestuia, iar Comisia nu a obiectat cu privire la legislatia britanica de implementare. O situatie similara este si in cauza Denkavit International vs. Bundesamt fŁr Ernahring (Cazul C-283, 291& 292\94), in care CJCE a constatat ca incalcarea din partea Germaniei nu era suficient de grava pentru a atrage raspunderea, mai ales ca majoritatea stateor membre avusesera aceeasi abordare .Pronuntata de: Cazul: R. vs. H.M. Treasury, ex parte British Telecommunications plc, nr.C-39293, 1996


Citeşte mai multe despre:   
Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Particularitati privind procedura concilierii in litigiile de munca
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Consultantul extern specializat in legislatia muncii. Calitate, atributii si responsabilitati
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Procedura concilierii conflictelor de munca. Suspendarea termenelor de solutionare a conflictelor de munca pe durata concilierii
Sursa: avocat Ioana Emilia | MCP Cabinet avocatiŞtiri Juridice
Legislaţie

Legea nr. 213/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii
Legea nr. 213/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii Publicata in ...

Legea nr. 209/2020 privind unele masuri de trecere a frontierei de stat a Romaniei si de facilitare a trecerii frontierei de catre lucratorii frontali
Legea nr. 209/2020 privind unele masuri de trecere a frontierei de stat a Romaniei si de facilitare ...

Legea nr. 208/2020 privind modificarea si completarea unor acte normative
Legea nr. 208/2020 privind modificarea si completarea unor acte normative ...