din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2009 de useri online



Prima pagină » Jurisprudenţă » Drept Comunitar » British Telecommunications pretinde ca Regatul Unit a implementat incorect Directiva nr.90531 privind procedurile de achizitie pentru organismele con

British Telecommunications pretinde ca Regatul Unit a implementat incorect Directiva nr.90531 privind procedurile de achizitie pentru organismele con

  Publicat: 01 Jun 2007       982 citiri        Secţiunea: Drept Comunitar  


In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.
Una din institutiile fundamentale ale dreptului penal, alaturi de institutia infractiunii si a pedepsei, reglementata in diferite dispozitii din Codul penal (ex. infractiunea este singurul temei al raspunderii penale, cap. I, t. II, C. pen., partea generala etc).
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.
Activitate de lamurire, de stabilire a adevaratului inteles al unei opere spirituale.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Utilizarea unei metodologii de lucru care implica elemente de noutate, pe plan local, national sau mondial, care permit obtinerea unor rezultate mai bune decat in cazul altor metodologii.
Situatia de fapt
British Telecommunications pretinde ca Regatul Unit a implementat incorect Directiva nr.90\531 privind procedurile de achizitie pentru organismele contractante din sectorul telecomunicatiilor . British Telecommunications afirma ca procedurile adoptate de Marea Britanie pentru exceptare au determinat un dezavantaj, din punctul de vedere al concurentei, pentru British Telecommunications.


Solutia si principiile degajate de CJCE
Cele trei conditii precizate in Brasserie du P�cheur si in Factortame trebuie sa fie indeplinite. Totusi, cu ocazia transpunerii directivei in dreptul intern, Marea Britanie nu a neglijat in mod grav si manifest limitele cu privire la exercitarea competentei sale. Incalcarea nu a fost suficient de serioasa ca sa atraga raspunderea .
Implementarea incorecta a unei directive cu formulari imprecise nu da nastere neaparat la raspunderea statului.

Evaluare
CJCE accepta in aceasta speta faptul ca incalcarea nu era suficient de serioasa, deoarece obligatia precizata in directiva era formulata in mod imprecis si putea, in mod rezonabil, sa dea nastere la interpretare din partea Guvernului britanic. CJCE nu a furnizat nic o linie directoare acestuia, iar Comisia nu a obiectat cu privire la legislatia britanica de implementare. O situatie similara este si in cauza Denkavit International vs. Bundesamt f�r Ernahring (Cazul C-283, 291& 292\94), in care CJCE a constatat ca incalcarea din partea Germaniei nu era suficient de grava pentru a atrage raspunderea, mai ales ca majoritatea stateor membre avusesera aceeasi abordare .



Pronuntata de: Cazul: R. vs. H.M. Treasury, ex parte British Telecommunications plc, nr.C-39293, 1996


Citeşte mai multe despre:   
Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Ştiri Juridice
Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...