Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Legislaţie » Diverse Domenii juridice » Ordinul nr. 71/2019 pentru modificarea si completarea Regulilor comerciale privind colectarea, agregarea si transmiterea valorilor masurate de energie electrica

Ordinul nr. 71/2019 pentru modificarea si completarea Regulilor comerciale privind colectarea, agregarea si transmiterea valorilor masurate de energie electrica

  Publicat: 22 Jun 2019       281 citiri        Secţiunea: Diverse Domenii juridice  


Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Ordinul nr. 71/2019 pentru modificarea si completarea Regulilor comerciale privind colectarea, agregarea si transmiterea valorilor masurate de energie electrica, aprobate prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei nr. 93/2018 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 506 din 21.06.2019.

Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
A fost promulgat la 11.09.1865
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Modalitatea cea mai simpla de realizare a unei plati si reprezinta o dispozitie neconditionata data de emitentul acesteia unei banci receptoare de a plati unui beneficiar o anumita suma de bani, la o anumita data.
Modalitatea cea mai simpla de realizare a unei plati si reprezinta o dispozitie neconditionata data de emitentul acesteia unei banci receptoare de a plati unui beneficiar o anumita suma de bani, la o anumita data.
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.

Articolul I
Regulile comerciale privind colectarea, agregarea si transmiterea valorilor masurate de energie electrica, aprobate prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei nr. 93/2018 publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 498 din 18 iunie 2018, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 1, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(3) Definitiile prevazute la alin. (1) se completeaza cu definitiile prevazute in Legea energiei electrice si a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificarile si completarile ulterioare, Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Codul de masurare a energiei electrice, aprobat prin Ordinul presedintelui ANRE nr. 103/2015, Regulamentul privind racordarea utilizatorilor la retelele electrice de interes public, aprobat prin Ordinul presedintelui ANRE nr. 59/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, si Procedura pentru determinarea si utilizarea profilului rezidual de consum, aprobata prin Ordinul presedintelui ANRE nr. 24/2014."
2. La articolul 3, dupa litera j) se introduce o noua litera, litera k), cu urmatorul cuprins:
"k) prosumatorilor".
3. Dupa articolul 11 se introduce un nou articol, articolul 111, cu urmatorul cuprins:
Art. 111. -
Pentru prosumatorii care detin centrale electrice de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu puterea instalata de cel mult 27 kW pe loc de consum si incheie contracte de vanzare-cumparare a energiei electrice in temeiul contractului-cadru aprobat prin Ordinul presedintelui ANRE nr. 227/2018, precum si pentru clientii casnici detinatori ai unor capacitati de producere a energiei electrice, respectiv electrice si termice in cogenerare, conectate la retea, cu putere electrica mai mica de 100 kW, agregarea valorilor masurate si a valorilor masurate aprobate, prevazute la art. 9 lit. d) pct. (i), art. 9 lit. e) pct. (i), art. 10 lit. e) pct. (i), art. 10 lit. f) pct. (i) si art. 11, se realizeaza astfel:
a) energia electrica produsa este inregistrata ca fiind productie aferenta furnizorului care isi asuma responsabilitatea financiara pentru plata dezechilibrelor acestora;
b) energia electrica produsa nu este inclusa in categoria de informatii care privesc productia aferenta fiecarui producator, pe fiecare ID."


Articolul II
Operatorii economici din sectorul energiei electrice duc la indeplinire prevederile prezentului ordin .


Articolul III
Entitatile organizatorice din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei urmaresc respectarea prevederilor prezentului ordin .


Articolul IV
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare la data publicarii.

Afişează Ordinul nr. 71/2019 pentru modificarea si completarea Regulilor comerciale privind colectarea, agregarea si transmiterea valorilor masurate de energie electrica pe o singură paginăCiteşte mai multe despre:    ANRE    Ordinul 71/2019    Ordinul 93/2018    Reguli comerciale    Valori masurate de energie electrica

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Jurisprudenţă

Decizia C.C.R. nr. 141/2019
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Anularea deciziei de sanctionare. Lipsa dovezilor de neindeplinire a atributiilor de serviciu
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti, Sectia a VIII-a Conflicte de munca si asigurari sociale, Sentinta nr. 2585 din 08.03.2016

Natura juridica a avizului tehnic de racordare. Retea de distributie a energiei electrice. Efecte
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 1282 din 30 iunie 2016Articole Juridice

Model Contract executie lucrari
Sursa: EuroAvocatura.ro