din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1203 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Liderii si ministrii din domeniul sportului intensifica lupta impotriva aranjarii meciurilor

Liderii si ministrii din domeniul sportului intensifica lupta impotriva aranjarii meciurilor

  Publicat: 18 Sep 2012       1510 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Orice persoana care participa la activitatea sportiva la nivel international,
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Reprezentanti ai miscarii sportive din Europa si ministri ai sportului se vor angaja sa isi intensifice lupta impotriva aranjarii meciurilor, cu ocazia reuniunii in cadrul Forumului sportiv UE organizat de Comisia Europeana in Nicosia (Cipru) in perioada 19a��20 septembrie.

(Near money) (1) Instrumente financiare echivalente cu numerarul sau alte active care pot fi convertite cu usurinta in numerar fara a inregistra nici o pierdere, cum ar fi instrumentele financiare de credit guvernamentale si titlurile de participare la fondurile de piata monetara.
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Viciu de consimtamant. Este amenintarea unei persoane cu un rau care sa-I produca o temere ce o determina sa consimta la incheierea unui act juridic civil, pe care altfel nu l-ar fi incheiat.
Un sport in care inlocuirea jucatorilor este permisa pe durata desfasurarii unei competitii.
Totalitatea bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) apartinand subiectului economic;
Reprezinta suma activelor care pot fi utilizate pe teritoriul unei tari pentru cumpararea de bunuri si servicii si pentru achitarea datoriilor,
Orice persoana care participa la activitatea sportiva la nivel international,
Incluziunea sociala se refera la asigurarea accesului persoanelor defavorizate la locuri de munca si integrarea lor in societate.
Un sport in care inlocuirea jucatorilor este permisa pe durata desfasurarii unei competitii.
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Orice persoana care participa la activitatea sportiva la nivel international,
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
Orice persoana care participa la activitatea sportiva la nivel international,
Specialist cu o competenta profesionala deosebita care poate fi desemnat de catre organul de urmarire penala ori de catre organul de jurisdictie pentru a efectua lucrari sau a da lamuririle necesare asupra unor situatii de fapt, in vederea rezolvarii unui proces. In activitatea sa expertul nu transeaza conflicte si nici nu arbitreaza interese, ci executa analize, investigatii, calcule, formuland evaluari, precieri si concluzii in legatura cu situatia respectiva.

Se asteapta ca acestia sa aprobe o ``Declaratie privind lupta impotriva aranjarii meciurilor``. Forumul, care coincide cu o reuniune informala a ministrilor sportului din UE, va aborda de asemenea aspecte precum contributia sportului la economia UE, viitoarele finantari din partea UE pentru sportul de masa, precum si promovarea activitatii fizice si a imbatranirii active .

``Sportul este o parte importanta din viata a milioane de persoane din Europa . Ma angajez sa promovez sportul si activitatea fizica pentru toate varstele. Un stil de viata activ este esential ca sa fim sanatosi si sa ne simtim bine. Din pacate, in ziua de astazi sportul se confrunta, de asemenea, cu numeroase provocari. Finantarea la nivelul UE poate contribui la abordarea unor aspecte cu repercusiuni transfrontaliere, cum ar fi aranjarea meciurilor, violenta legata de sporturi, intoleranta si inegalitatea de intre femei si barbati``, a declarat Androulla Vassiliou, comisarul european responsabil cu activitatile sportive.

Comisia Europeana a propus includerea unui capitol referitor la sport in Erasmus pentru toti, noul program european pentru educatie, formare profesionala, tineret si sport . Bugetul propus pentru domeniul sportului este de 34 milioane EUR pe an, in medie, intre 2014 si 2020. Se acorda asistenta pentru proiecte transnationale care vizeaza promovarea schimbului de cunostinte si bune practici, evenimentele sportive europene necomerciale de importanta majora si eforturile de consolidare a bazei justificative necesare pentru elaborarea politicilor in domeniul sportului. Principalii beneficiari vor fi organisme publice si organizatii ale societatii civile active in domeniul sportului de masa .

Forumul sportiv va prezenta, de asemenea, proiecte finantate de UE care au fost implementate in ultimii doi ani si care vizeaza sprijinirea luptei impotriva dopajului, accesul la activitati sportive pentru persoanele cu handicap, egalitatea de gen, activitatea fizica, voluntariatul in sport, combaterea violentei si a intolerantei in sport, incluziunea sociala a imigrantilor, precum si promovarea bunei guvernante in sport . Incepand din 2009, Comisia a oferit peste 12 milioane EUR in sprijinul unor astfel de proiecte in aceste domenii si in altele.

Consiliul si Parlamentul European discuta propunerea Comisiei privind programul ``Erasmus pentru toti``. Se preconizeaza ca bugetul final va fi cunoscut dupa incheierea negocierilor cu privire la cadrul financiar multianual global pentru toate domeniile de politica ale UE, posibil pana la sfarsitul acestui an. Comisia va prezenta o propunere de initiativa de politica a UE vizand promovarea activitatilor fizice menite sa imbunatateasca sanatatea in 2013.

Forumul sportiv UE, care are loc in fiecare an, reprezinta o oportunitate pentru Comisie de a informa miscarea sportiva cu privire la propunerile sale actuale si de a asculta opiniile reprezentantilor acesteia. Forumul reuneste 250 de delegati, inclusiv personalitati marcante din Comitetele olimpice internationale si europene, din federatiile europene, din organizatiile care promoveaza sportul pentru toti si din organizatiile ligilor, cluburilor si sportivilor. Forumul sportiv UE va discuta si buna guvernanta in sport prin intermediul dialogului social european cu angajatorii si cu sportivii.

Comisarul Vassiliou va participa, de asemenea, la reuniunea informala a ministrilor sportului din UE (20-21 septembrie). Printre altele, ministrii vor discuta impactul Jocurilor Olimpice si Paralimpice din 2012 de la Londra. Doua comisii comune la nivel inalt se vor concentra asupra contributiei sportului si a activitatilor fizice menite sa imbunatateasca sanatatea la economia Europei si asupra luptei impotriva aranjarii meciurilor.

Ministrii vor discuta, de asemenea, modalitati de a promova mai bine sportul si sanatatea in contextul imbatranirii societatii europene si vor face schimb de opinii cu privire la reprezentarea UE in cadrul Agentiei Mondiale Antidoping (WADA), astfel incat sa ajunga la un consens in privinta desemnarii unui expert guvernamental pentru Consiliul WADA.



Citeşte mai multe despre:    Agentiei Mondiale Antidoping    WADA    Sport    Comisia Europeana    Erasmus

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Interviu cu directorul general al Agentiei Mondiale Antidoping
29 Jan 2010 | 1085



Articole Juridice

Posibilitatea unui consumator de a chema in judecata un comerciant strain in fata instantelor nationale nu presupune ca contractul in litigiu sa fi fost incheiat la distanta
Sursa: EuroAvocatura.ro