Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Procurorii DNA au dispus retinerea pentru 24 ore a administratorului S.C. Silvornamental S.R.L., Badea Cristian

Procurorii DNA au dispus retinerea pentru 24 ore a administratorului S.C. Silvornamental S.R.L., Badea Cristian

  Publicat: 11 Mar 2015       1964 citiri       Sursa: Euroavocatura.ro  


Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 11.03.2015, ora 13:30, pana la data de 12.03.2015, ora 13:30, a inculpatului BADEA CRISTIAN, administrator al S.C. Silvornamental S.R.L., cu privire la savarsirea infractiunilor de:

Incorectitudine, atitudine a unei persoane care savarseste un fapt sau un act contrar legii sau celorlalte norme de convietuire sociala, pe deplin constienta de caracterul illicit al conduitei sale.
Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Parte a fondurilor de productie ale unitatilor, care se consuma in intregime in fiecare ciclu de fabricatie si isi transfera dintr-o data si in totalitate valoarea asupra produselor create.

-folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene (4 infractiuni),
-inselaciune (4 infractiuni),
-participatie improprie la fals intelectual (4 infractiuni) si
-participatie improprie la infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale (2 infractiuni).

In ordonanta de retinere se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2010 - 2013, inculpatul Badea Cristian, in calitate de administrator al S.C. Silvornamental S.R.L., a folosit si prezentat, cu rea-credinta, la dosarele privind cererile de plata inregistrate la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - Centrul Judetean Dolj, documente false prin contrafacerea subscrierii, care contineau date nereale si inexacte precum si declaratii incomplete si inexacte, avand ca rezultat obtinerea ilegala de fonduri din bugetele administrate de Uniunea Europeana, pentru campaniile aferente anilor 2010, 2011, 2012 si 2013, in suma totala de 400.856,92 lei.


De precizat este faptul ca, inculpatul Badea Cristian a determinat alte persoane, care au comis faptele fara vinovatie, sa intocmeasca in fals o parte din inscrisurile folosite la fraudarea acestor fonduri .Citeşte mai multe despre:    Directia Nationala Anticoruptie    Fals Intelectual    Inselaciune    Badea Cristian

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Procurori eliberati din functie la data de 28 februarie 2020
29 Feb 2020 | 955

Pozitia DNA privind modificarea Codului Penal, a Codului de procedura penala si a altor acte normative
26 Apr 2019 | 938

CCR a declarat neconstitutional art. 352 alin. (11) si (12) CPP ref. la accesul la informatiile clasificate
20 Jan 2018 | 2166

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 2513

Monitorul Oficial din data de 14 martie 2017
14 Mar 2017 | 1152

Sinteza a cauzelor finalizate de procurorii DNA in luna februarie 2017, altele decat cele deja mediatizate
12 Mar 2017 | 1402Articole Juridice

Introducerea partii responsabile civilmente in procesul penal dupa finalizarea procedurii de camera preliminara - neconstitutionalitate
Sursa: Av. Andrei Gheorghe Gherasim

Competenta tribunalului in materie penala. Art. 36 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi tara. Recursul declarat de procuror
Sursa: CSM

Falsurile in inscrisuri in Noul Cod Penal (art. 324 - 332)
Sursa: EuroAvocatura.ro | Av. Marius-Catalin Predut

Jurisprudenţă

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Contestatie privind durata procesului penal admisa. Noua contestatie privind durata procesului penal. Urmarire penala
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia penala, judecator de drepturi si libertati, incheierea nr. 316 din 16 septembrie 2020

Folosirea unui inscris falsificat in fata unei instante de judecata, in scopul obtinerii unui folos patrimonial injust, nu realizeaza elementele de tipicitate ale infractiunii de inselaciune
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 268/RC din 25 iunie 2019

Dreptul de deducere a TVA este conditionat de completarea in facturi a elementelor obligatorii prevazute de lege si-sau cu alte documente justificative anexate acestor facturi
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal Decizia nr. 2718/2019