Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » L. 151/2015 (insolventa personei fizice) a fost publicata in M. Oficial

L. 151/2015 (insolventa personei fizice) a fost publicata in M. Oficial

  Publicat: 23 Jun 2015       3105 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In Monitorul Oficial a fost publicata Legea 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice.

Omul considerat in mod individual, ca membru al societatii, avand calitatea de subiect de drept.
1. Locuinta care, spre deosebire de domiciliu, nu este statornica sau principala. O persoana poate avea, in dreptul nostru, un singur domiciliu si mai multe resedinte.
1. Locuinta care, spre deosebire de domiciliu, nu este statornica sau principala. O persoana poate avea, in dreptul nostru, un singur domiciliu si mai multe resedinte.
( lat. expertus, de la experior "incerc, dovedesc"). Mijloc de proba, prevazut in sectiunea X, cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala si in diferite legi speciale, consta in rezolvarea unor probleme de stricta specialitate de catre persoane care poseda cunostinte profunde intr-un domneiu dat.

Scopul legii insolventei persoanei fizice (Legea 151/2015) este instituirea unei proceduri colective pentruredresarea situatiei financiare a debitorului persoana fizica, de buna-credinta, acoperirea intr-o masura cat mai mare a pasivului acestuia si descarcarea de datorii, in conditiile prezentei legi.


Procedurile prevazute deLegea 151/2015se aplica debitorului persoana fizica ale carei obligatii nu rezulta din exploatarea de catre acesta a unei intreprinderi, in sensul art. 3 din Codul civil, si care:


a) are domiciliul, resedinta sau resedinta obisnuita de cel putin 6 luni anterior depunerii cererii in Romania;


b) este in stare de insolventa, in sensul art. 3 pct.12, si nu exista o probabilitate rezonabila de a redeveni, intr-o perioada de maximum 12 luni, capabil sa-si execute obligatiile astfel cum au fost contractate, cu mentinerea unui nivel de trai rezonabil pentru sine si pentru persoanele pe care le are in intretinere; probabilitatea rezonabila se apreciaza prin considerarea cuantumului total al obligatiilor raportat la veniturile realizate sau prognozate a fi realizate fata de nivelul de pregatire profesionala si expertiza ale debitorului, precum si la bunurile urmaribile detinute de acesta;c) cuantumul total al obligatiilor sale scadente este cel putin egal cu valoarea-prag.


Textul integral al Legii 151/2015 >>>>>Citeşte mai multe despre:    Legea 151/2015    Insolventa pf    Insolventa persoane fizice    Faliment persoana fizica    Falimentul persoanei fizice

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Baroul Bucuresti incepe cursurile de pregatire pentru dobandirea calitatii de administrator sau lichidator in insolventa persoanei fizice
13 Oct 2016 | 1860

INPPA urmeaza sa debuteze cursurile de pregatire pentru dobandirea calitatii de administrator sau lichidator in insolventa persoanei fizice
13 Oct 2016 | 1452

31 octombrie 2016: Data intrarii in vigoare a Legii privind procedura insolventei persoanelor fizice
06 Oct 2016 | 1853