Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » A fost modificata valoarea activului patrimonial la constituirea asociatiilor

A fost modificata valoarea activului patrimonial la constituirea asociatiilor

  Publicat: 03 Apr 2016       3436 citiri  


Salariul reprezinta contraprestatia muncii depuse de salariat in baza contractului individual de munca.
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.

De la 01.04.2016, valoarea activului patrimonial la momentul constituirii asociatiilor fondate in temeiul O.G. nr. 26/2000 privind asociatiile si fundatiile nu mai este stabilita la pragul de cel putin un salariu minim brut pe economie, asa cum fusese fixata prin Legea nr. 246 din 18 iulie 2005 pentru aprobarea O.G. nr. 26/2000.


Prin Legea nr. 46/2016 pentru modificarea art. 6 alin. (2) lit. f) din O. G. nr. 26/2000, publicata in Monitorul Oficial nr. 46, Partea I, din 30 martie 2016, s-a stabilit cavaloarea activului patrimonial la momentul constituirii asociatiilor este de minim 200 lei si este alcatuit din aportul in natura si/sau in bani al asociatilor.


Potrivit legii, in cazul aportului in natura, constand in bunuri imobile, forma autentica a actului constitutiv si a statutului este obligatorie.


Celelalte prevederi ale O.G. nr. 26/2000 modificate prin Legea nr. 246/2005 au ramas in vigoare in forma reglementata prin aceasta din urma lege.Avocat Gherasim Andrei-Gheorghe, colaborator Cabinet de avocat Predut Marius-Catalin

Citeşte mai multe despre:    valoare patrimoniu asociatii    constituire asociatii    O.G. 26/2000    Legea nr. 46/2016

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri