Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » ICCJ. Dezlegare chestiune de drept – incheierea procesului-verbal de contraventie

ICCJ. Dezlegare chestiune de drept – incheierea procesului-verbal de contraventie

  Publicat: 04 Mar 2017       2640 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Prin Decizia nr. 4 pronuntata in data de 30 ianuarie 2017 in dosarul nr. 3478/1/2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a admis sesizarea formulata de Tribunalul Caras Severin prin Incheierea din 17 mai 2016, pronuntata in dosarul nr. 23520/271/2014, privind pronuntarea unei hotarari prealabile si, in consecinta, a stabilit ca:

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Act normativ care cuprinde principiile si regulile referitoare la desfasurarea procesului civil.
Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.

"In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 109 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 180 si art. 181 din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1391/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu art. 15 si art. 21 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, politistul rutier poate incheia procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei pe baza informatiilor comunicate prin radio de catre operatorul radar, aflat in alt loc decat acela in care se afla politistul rutier."


Decizia este obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila.


Dupa redactarea considerentelor si semnarea deciziei, aceasta se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


Minuta deciziei o puteti accesa aici.Citeşte mai multe despre:    Proces-vebal de constatare contraventie    politist rutier    OG 2/2001    OUG 195/2002

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri