din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2198 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Senatul a adoptat Proiectul de modificare si completare a Legii nr. 192/2006 privind medierea

Senatul a adoptat Proiectul de modificare si completare a Legii nr. 192/2006 privind medierea

  Publicat: 05 Sep 2017       1460 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


Este o procedura diplomatica de reglementare a diferendelor internationale, drept conferit puterilor straine conflictului de a media ostilitatile, chiar in decursul acestora. Mediatorul trebuie sa fie un tertstat, un grup de state, O.N.U. sau institutiile sale specializate, alte organizatii internationale cu vocatie mondiala sau regionala sau o personalitate de prestigiu - acceptat de comun acord, de catre partile aflate in conflict.
Pe site-ul oficial al Senatului Romaniei a fost publicat Proiectul de modificare si completare a Legii 192/2006 privind medierea adoptat de Senat la data de 17 octombrie 2016.

Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Codul de procedura civila reglementeaza judecata in fond a cauzelor civile, judecata care cunoaste trei faze (etape):

La acest moment Proiectul de modificare si completare a legii se afla spre analiza la Comisia Juridica de Disciplina si Imunitati a Camerei Deputatilor, aceasta avand rol decizional.


Consiliul de Mediere sustine initiativa parlamentara de modificare si completare a Legii 192/2006. Printre modificarile asteptate de mediatori, care vin in sprijinul cetateanului printr-o prestatie de calitate a profesiei se regaseste si incercarea parcurgerii procedurii de mediere, care devine o etapa necesara, magistratul judecator avand la indemana parghiile necesare pentru a trimite la mediere partile aflate intr-o cauza pe rolul instantelor de judecata .In link-ul de mai jos poate fi accesata si lecturata varianta adoptata de Senatul Romaniei a initiativei legislative: https://www.senat.ro/legis/PDF/2016/16L250FS.pdf



Citeşte mai multe despre:    modificare lege mediere    proiect modificare legea medierii    senatul a aprobat proiectul de modificare a legii medierii    legea medierii modificata

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri