din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4866 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Conferinta comuna privind promovarea si consolidarea dialogului social in UE

Conferinta comuna privind promovarea si consolidarea dialogului social in UE

  Publicat: 07 Feb 2019       812 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


inseamna o persoana fizica sau juridica stabilita in Uniune, desemnata in scris de catre operator sau persoana imputernicita de operator in temeiul articolului 27 din GDPR,
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, a participat in data de 6 februarie 2019, la Bruxelles, in calitate de reprezentant al Presedintiei Romaniei la Consiliul UE, la Conferinta comuna privind promovarea si consolidarea dialogului social in UE, organizata de partenerii sociali europeni.

Confederatia este o uniune de state independente sau de unitati teritoriale autonome, infiintata pe baza unui acord international, prin care se determina conditiile de asociere a statelor si de functionare a acestora.
Confederatia este o uniune de state independente sau de unitati teritoriale autonome, infiintata pe baza unui acord international, prin care se determina conditiile de asociere a statelor si de functionare a acestora.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si

La intalnirea organizata de Confederatia Europeana a Sindicatelor (ETUC), Confederatia Intreprinderilor Europene (Business Europe), Centrul European al Angajatorilor si Intreprinderilor care furnizeaza servicii publice si servicii de interes general (CEEP) si Asociatia Europeana a Artizanatului si a Intreprinderilor Mici si Mijlocii (SMEunited), Comisia Europeana a fost reprezentata de comisarul pentru Ocupare, Afaceri Sociale, Incluziune si Mobilitate, Marianne Thyssen.


Dezbaterile s-au concentrat pe discutarea prioritatilor programului de lucru 2019-2021, cum ar fi digitalizarea si imbunatatirea performantelor pietelor fortei de munca si a sistemelor sociale. Partenerii sociali europeni au adoptat, cu aceasta ocazie, noul program de lucru privind Dialogul Social European pentru 2019-2021.


Declaratia comuna din 2016 a reprezentat un pas important in asumarea partajarii guvernantei economice si in efortul comun de consolidare a coeziunii europene si a dimensiunii sociale a Uniunii Europene. Implementarea Pilonului European al Drepturilor Sociale constituie o prioritate in acest sens, iar rolul partenerilor sociali este unul esential in gestionarea schimbarilor de pe piata muncii, in sustinerea ocuparii decente si a drepturilor, asa cum important va fi si parteneriatul in cadrul viitoarei Autoritati Europene a Muncii (ELA).



Citeşte mai multe despre:    Confederatia Europeana a Sindicatelor    ETUC    Confederatia Intreprinderilor Europene    Business Europe    Centrul European al Angajatorilor si Intreprinderilor care furnizeaza servicii publice si servicii de interes general    CEEP    Asociatia Europeana a Artizanatului si a Intreprinderilor Mici si Mijlocii    SMEunited

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Noile prevederi de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru cresterea copilului care se vor aplica incepand cu 1 ianuarie 2011
17 Dec 2010 | 3185

Saracia este o incalcare a drepturilor omului. Letonia, Romania si Bulgaria cele mai afectate de saracie
30 Mar 2010 | 1907