Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Persoanele decedate de religie mozaica vor fi scutite de autopsie

Persoanele decedate de religie mozaica vor fi scutite de autopsie

  Publicat: 22 Apr 2019       198 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In Monitorul Oficial nr. 310 din 22.04.2019 a fost publicata Legea nr. 68/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 254/2017 privind externarea persoanelor decedate de religie mozaica din unitatile sanitare

Exceptie de la dispozitiile unui act normativ,
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.

Prin derogare de la prevederile legale privind manipularea cadavrelor umane si prelevarea organelor si tesuturilor de la cadavre in vederea transplantului, republicata, persoanele decedate de religie mozaica sunt scutite de autopsie si activitatea de prosectura, la cererea familiei sau, in cazul persoanelor singure, a Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania - Cultul Mozaic, in conditiile in care nu exista suspiciunea unor implicatii medico-legale prevazute de lege.


Textul integral al legii poate fi consultat aici.Citeşte mai multe despre:    Legea 68/2019    Legea 254/2017    Religie mozaica    Externarea persoanelor decedate    Autopsie    Cultul Mozaic    Transplant    Legea 104/2003    Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Acte normative promulgate de Presedinele Romaniei in data de 18 aprilie 2019
19 Apr 2019 | 218