din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3656 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » POCU. Persoanele cu dizabilitati vor beneficia de un voucher de 5.000 de euro pentru achizitia de tehnologii asistive si de acces

POCU. Persoanele cu dizabilitati vor beneficia de un voucher de 5.000 de euro pentru achizitia de tehnologii asistive si de acces

  Publicat: 26 Apr 2019       896 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Foaie care evidentiaza sistematic un mijloc economic, un proces economic, o suma.
Autoritatea Nationala a Persoanelor cu Dizabilitati si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, din coordonarea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, au depus Fisa de Proiect pentru aprobarea acordarii de subventii din fonduri europene pentru achizitionarea, de catre persoanele cu dizabilitati, de tehnologii si dispozitive asistive.

Banii folositi pentru a desfasura o afacere. Stoc de valori sau de active care, intrate in circuitul economic, pot genera venituri posesorilor lor.
Orice forma de educatie care pregateste calificarea pentru o anumita profesie, sau pentru un anumit loc de munca, competentele necesare exercitarii profesiei respective sau ocuparii unui loc de munca adecvat acesteia.
Componenta a sistemului de protectie sociala, reprezinta ansamblul de institutii si masuri prin care statul, autoritatile publice ale administratiei locale si societatea civila asigura prevenirea, limitarea sau inlaturarea efectelor temporare sau permanente ale unor situatii care pot genera marginalizarea sau excluderea sociala a unor persoane.
Se refera la dezavantajul social, la pierderea si limitarea sanselor unei persoane de a lua parte la viata comunitatii la un nivel echivalent cu ceilalti membri.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.

Ministrul Muncii, Marius Budai, a subliniat faptul ca, acum doua saptamani, a fost semnat Ordinul comun al ministrilor Sanatatii si Muncii pentru aprobarea procedurii de acordare a subventiilor pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilitati in accesarea si utilizarea de tehnologii si dispozitive asistive si tehnologii de acces, altele decat cele finantate prin Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.


De asemenea, ministrul muncii a mentionat ca va continua implementarea masurilor din Programul de Guvernare, iar aceasta masura este prevazuta la Capitolul Politici publice in domeniul Muncii si Justitiei Sociale in cadrul masurii ``O societate fara bariere pentru persoanele cu dizabilitati``.


Subventiile vor fi acordate din fonduri europene, in cadrul Programului Operational Capital Uman (POCU), Axa prioritara 3 - Locuri de munca pentru toti, activitatile cuprinzand si acordarea de tehnologii si dispozitive asistive si tehnologii de acces, persoanelor cu dizabilitati beneficiare de servicii de informare si consiliere profesionala, mediere si formare profesionala .


Subventia se va acorda sub forma unui voucher tiparit de Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Dizabilitati, care va fi distribuit de directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene, in baza certificatului de incadrare in grad de handicap si a recomandarii medicului specialist.


Valoarea maxima a voucher-ului este de 5.000 de euro, iar subventia acordata pentru dispozitivele asistive a caror valoare nu depaseste acest prag poate fi si de 100%.


Beneficiarii vor fi luati in evidenta ANOFM si vor primi tot sprijinul serviciului de ocupare in vederea gasirii unui loc de munca .


In paralel, angajatorii persoanelor din acest proiect vor primi o subventie pentru angajare cu o valoare de 2.250 lei pe luna pentru o perioada de 18 luni, pentru fiecare persoana angajata. Sprijinim astfel atat persoana prin acordarea de tehnologie, dar si angajatorul prin sustinerea salariului persoanei cu dizabilitati.


In functie de cerere si rezultatele initiale ale proiectului, a carui valoare este de 35 de milioane de euro, Ministerul Fondurilor Europene poate suplimenta aceasta suma pentru a deservi o categorie cat mai larga de beneficiari.



Citeşte mai multe despre:    Subventie pentru angajare    Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Dizabilitati    Programului Operational Capital Uman    POCU

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Guvernul a aprobat suplimentarea cu 23.307.000 de lei a bugetului alocat Programului de Interes National (PIN)
25 May 2019 | 600

Guvernul face modificari privind autoritatile competente responsabile cu aplicarea legislatiei din domeniul protectiei consumatorilor
11 Apr 2019 | 571