din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2004 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Presedintele Romaniei va participa la intalnirea reprezentantilor statelor din cadrul Parteneriatului Estic

Presedintele Romaniei va participa la intalnirea reprezentantilor statelor din cadrul Parteneriatului Estic

  Publicat: 11 May 2019       614 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va participa luni, 13 mai 2019, la Bruxelles, Regatul Belgiei, la o intalnire cu reprezentantii statelor din cadrul Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina).

inseamna o persoana fizica sau juridica stabilita in Uniune, desemnata in scris de catre operator sau persoana imputernicita de operator in temeiul articolului 27 din GDPR,
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.

Intalnirea are loc la invitatia Presedintelui Consiliului European, domnul Donald Tusk, si este prilejuita de aniversarea a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic, initiativa care consta in crearea unei zone comune de democratie, prosperitate, stabilitate si stransa cooperare intre statele membre UE si statele partenere.


La intalnire vor participa, de asemenea, si reprezentantii principalelor institutii europene, Presedintele Consiliului European, domnul Donald Tusk, Presedintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, Inaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate al Uniunii Europene, doamna Federica Mogherni, si Presedintele Parlamentului European, domnul Antonio Tajani. Presedintele Romaniei va fi prezent la eveniment in calitate de sef al statului care detine Presedintia Consiliului Uniunii Europene.


Cu acest prilej, Presedintele Klaus Iohannis se va pronunta pentru continuarea angajamentului Uniunii in cadrul Parteneriatului Estic, dar si pentru aprofundarea si consolidarea acestui parteneriat.


Totodata, Presedintele Romaniei va sublinia faptul ca, in cei 10 ani de la lansare, Parteneriatul a contribuit la consolidarea economiilor si a societatilor partenerilor din Est, dar si la extinderea stabilitatii la frontierele UE.


De asemenea, Presedintele Klaus Iohannis va evidentia faptul ca Uniunea Europeana va actiona in continuare in functie de nivelul de ambitie al partenerilor estici, respectand alegerile individuale ale acestor state, mentionand ca Uniunea asteapta un angajament politic continuu din partea tarilor partenere in ceea ce priveste punerea in aplicare a angajamentelor luate in relatie cu UE.



Citeşte mai multe despre:    Presedintele Romaniei    Parteneriatul Estic    Aniversare    Politica externa

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Legi promulgate in data de 1 iulie 2021
01 Jul 2021 | 1304

Legi promulgate in data de 11 iunie 2021
13 Jun 2021 | 1074

Legi promulgate in data de 26 martie 2021
27 Mar 2021 | 1359

Legi promulgate in data de 12 martie 2021
15 Mar 2021 | 1292

24.12.2020. Decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Codului muncii - Legea 53/2003
27 Dec 2020 | 2001

Legi promulgate in data de 05 noiembrie 2020
06 Nov 2020 | 1973



Articole Juridice

Conditiile in care se poate construi pe un teren privat cu functiunea de spatiu verde, dupa suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sector
Sursa: Roxana Dudau, Partener Asociat si coordonator al practicii de drept imobiliar din cadrul Radu si Asociatii SPRL

Reglementarea administratiei publice, centrale si locale, in Noul Cod Administrativ (II)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Noul Codul Administrativ al Romaniei. Ratiune, dispozitii generale, principiile dreptului administrativ. (I)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Codul de procedura civila aplicabil din 2019, conform modificarilor aduse prin Legea 310/2018
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Perioada serviciului de permanenta al procurorilor fara prestarea activitatii nu constituie timp de lucru
Pronuntaţă de: Tribunalul Valcea - Sentinta Civila nr. 867 din 24.09.2020.

Decizia CCR nr. 466/2019 - admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 439/2019 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea art. 109 din Codul Rutier
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei