din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3978 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Firmele private vor putea furniza servicii de asistenta medicala comunitara. M. Sanatatii a stabilit prin NORME conditiile pentru acest lucru

Firmele private vor putea furniza servicii de asistenta medicala comunitara. M. Sanatatii a stabilit prin NORME conditiile pentru acest lucru

  Publicat: 25 May 2019       826 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
La solicitarea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat astazi Hotararea de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea, functionarea si finantarea activitatii de asistenta medicala comunitara.

1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Setul de masuri si actiuni multidimensionale din domeniile protectiei sociale, ocuparii fortei de munca, locuirii, educatiei, sanatatii,

Documentul reglementeaza cadrul legal privind organizarea, functionarea si finantarea activitatii de asistenta medicala comunitara si a centrelor comunitare integrate in contextul dezvoltarii retelei de asistenta medicala comunitara.


Astfel, modul de colectare a datelor, analiza, planificare, monitorizare si evaluare a serviciilor de asistenta medicala comunitara la nivel national se va face prin aplicatia on-line cu numele de subdomeniu AMCMSR.gov.ro inscrisa in REGISTRU GOV.RO.


Actul normativ stabileste si atributiile tuturor structurilor implicate in asistenta medicala comunitara, respectiv Ministerul Sanatatii, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti si autoritatile administratiei publice locale, dar si atributiile, timpul de lucru si salarizarea personalului care desfasoara activitatea de asistenta medicala comunitara (asistenti medicali comunitari, moase si mediatori sanitari).


Se mai reglementeaza normarea si conditiile specifice de ocupare a posturilor de catre asistentul medical comunitar, moasa si mediatorul sanitar, dar si organizarea, functionarea si finantarea centrelor comunitare integrate si raportarea si inregistrarea activitatii de asistenta medicala comunitara.


In premiera, se da posibilitatea furnizorilor privati sa poata furniza servicii de asistenta medicala comunitara si se stabilesc conditiile pentru acest lucru.


Ministerul Sanatatii, prin Unitatea de incluziune sociala si structurile de control din aparatul propriu, precum si al celor existente la nivelul directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti va realiza activitatea de control a activitatii si va aplica sanctiuni in cazul nerespectarii legislatiei privind organizarea, functionarea si finantarea activitatii de asistenta medicala comunitara.


Finantarea centrelor comunitare integrate se va asigura din transferuri de la bugetul de stat catre bugetele locale, prin bugetul Ministerului


Sanatatii, venituri proprii ale unitatilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, fonduri externe nerambursabile si, dupa caz, alte fonduri legal constituite.


Ministerul Sanatatii asigura, in prezent, finantarea pentru 1556 de asistenti medicali comunitari (AMC) si 470 de mediatori sanitari pentru comunitatile de romi (MSR).



Citeşte mai multe despre:    AMCMSR.gov.ro    Asistenta medicala comunitara    Asistentul medical comunitar    Moasa    Mediator sanitar

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Decrete semnate de Presedintele Romaniei in data de 20 iunie
21 Jun 2019 | 1022

Actele normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 23 mai 2019
23 May 2019 | 887

Proiecte de legi si Ordonante adoptate de Guvern in sedinta din data de 29 noimebrie 2017
30 Nov 2017 | 1939

Noutati legislative. Monitorul Oficial 21 mai 2010
21 May 2010 | 3099