Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » ANRE a aprobat pretul reglementat pentru energia electrica produsa in cogenerare de inalta eficienta

ANRE a aprobat pretul reglementat pentru energia electrica produsa in cogenerare de inalta eficienta

  Publicat: 06 Jun 2019       321 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Ordinul nr. 68/2019 privind aprobarea pretului reglementat pentru energia electrica produsa in cogenerare de inalta eficienta care beneficiaza de bonus, vanduta pe baza de contracte reglementate de catre producatorii de energie electrica si termica in cogenerare, si a pretului de referinta al energiei electrice produse in cogenerare de inalta eficienta care beneficiaza de bonus a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 457 din 06.06.2019.

Expresie baneasca a valorii marfii ori suma care se plateste pentru un bun transmis, o lucrare sau o prestare de servicii.
Modalitatea cea mai simpla de realizare a unei plati si reprezinta o dispozitie neconditionata data de emitentul acesteia unei banci receptoare de a plati unui beneficiar o anumita suma de bani, la o anumita data.

A fost astfel aprobat pretul de referinta de 216,07 lei/MWh, exclusiv TVA, pentru energia electrica produsa in cogenerare de inalta eficienta in perioada 1 iulie-31 octombrie 2019, pret care se va utiliza in analiza de supracompensare a activitatii aferente anului 2019.


De asemenea, a fost aprobat pretul reglementat de 231,17 lei/MWh, exclusiv TVA, pentru energia electrica produsa in cogenerare de inalta eficienta care beneficiaza de bonus, vanduta pe baza de contracte reglementate de catre producatorii de energie electrica si termica in cogenerare, aplicabil in perioada 1 iulie- 31 decembrie 2019.


Prevederile Ordinului se aplica producatorilor de energie electrica si termica in cogenerare care beneficiaza de bonus pentru cogenerarea de inalta eficienta.
Entitatile organizatorice din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei urmaresc respectarea prevederilor prezentului ordin .Citeşte mai multe despre:    ANRE    Ordinul 68/2019    Energie electrica    Cogenerare    Pret reglementat

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Consiliul Concurentei: Semestrul European si Directiva privind egalitatea de tratament. Aspecte discutate la reuniunea EPSCO de la Luxemburg.
14 Jun 2019 | 220

ANRE a modificat Regulamentului privind organizarea si functionarea comisiilor pentru solutionarea disputelor/divergentelor privind accesul la retelele/sistemele din domeniul energiei.
09 Apr 2019 | 310

Ordin A.N.R.E.: procedura de confirmare a dreptului de participare pe pietele de energie electrica se va aplica si furnizorilor de gaze din UE
21 Jan 2019 | 560

CCR a admis exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor ref. la termenul pentru atacarea actelor administrative cu caracter normativ emise de presedintele ANRE in baza OUG 33/2007
10 Mar 2015 | 1121

ANRE a emis Ordinul 9/2015, privind valorile limita de tranzactionare a certificatelor verzi si a contravalorii unui certificat verde neachizitionat
04 Mar 2015 | 2416Articole Juridice

Model Contract executie lucrari
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Decizia C.C.R. nr. 141/2019
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Anularea deciziei de sanctionare. Lipsa dovezilor de neindeplinire a atributiilor de serviciu
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti, Sectia a VIII-a Conflicte de munca si asigurari sociale, Sentinta nr. 2585 din 08.03.2016

Natura juridica a avizului tehnic de racordare. Retea de distributie a energiei electrice. Efecte
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 1282 din 30 iunie 2016