Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » MAI: modificari in procedura de selectie a personalului Jandarmeriei trimis in misiune la Centrul de Excelenta NATO pentru Operatii de Stabilitate

MAI: modificari in procedura de selectie a personalului Jandarmeriei trimis in misiune la Centrul de Excelenta NATO pentru Operatii de Stabilitate

  Publicat: 11 Jun 2019       447 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Ordinul nr. 66/2019 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 10/2016 privind stabilirea procedurilor de selectie in vederea trimiterii in misiune a personalului Jandarmeriei Romane la Centrul de Excelenta NATO pentru Operatii de Stabilitate, a celor specifice gestionarii raporturilor de serviciu si alte aspecte organizatorice a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 470 din 10.06.2019.

1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.

Conform modificarilor, la propunerea inspectorului general al Jandarmeriei Romane, in baza solicitarii directorului Centrului de Excelenta si cu acordul scris al cadrului militar aflat in misiune, ministrul afacerilor interne poate aproba prelungirea, cu cel mult 12 luni, a misiunii cadrului militar in cauza.
Propunerea are la baza o evaluare efectuata la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, in functie de criterii specifice precum activitatea cadrului militar aflat in misiune, aprecierea acestuia pe timpul misiunii cu calificative de cel putin A«foarte bunA», coordonarea sau implicarea in proiecte dezvoltate de Centrul de Excelenta a caror perioada de derulare depaseste finalul turului de serviciu initial.
Prevederile cu privire la intocmirea raportul privind aprobarea trimiterii in misiune se aplica in mod corespunzator pentru aprobarea prelungirii misiunii.


In cuprinsul ordinului, sintagmele "Directia afaceri europene si relatii internationale" si "Departamentul de Informatii si Protectie Interna" se inlocuiesc cu sintagmele "Directia generala afaceri europene, Schengen si relatii internationale", respectiv "Directia generala de protectie interna", iar acronimele "DAERI" si "DIPI" se inlocuiesc cu acronimele "DGAESRI", respectiv "DGPI".


Dispozitiile referitoare la prelungirea misiunii se aplica si cadrelor militare ale Jandarmeriei Romane care, la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, sunt trimise in misiune la Centrul de Excelenta NATO pentru Operatii de Stabilitate.Citeşte mai multe despre:    Ordinul 66/2019    Ordinul 10/2016    Centrul de Excelenta NATO    Operatii de Stabilitate    Jandarmeria Romana    Procedura de selectie

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri