Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Consiliul Concurentei lanseaza "Monitorul Preturilor Carburantilor"

Consiliul Concurentei lanseaza "Monitorul Preturilor Carburantilor"

  Publicat: 01 Jul 2019       156 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Consiliul Concurentei lanseaza „Monitorul Preturilor Carburantilor”, platforma on-line care permite consumatorilor sa afle preturile practicate de catre principalele retele de distributie a carburantilor auto.

Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
O situatie pe piata, in care vanzatorii unui produs sau serviciu actioneaza independent, pentru captarea clientelei, pentru a atinge un obiectiv comercial precis, adica un anumit nivel al beneficiilor, al volumului de vanzari si / sau al cotei de piata.

Monitorul Preturilor Carburantilor este valabil atat sub forma de aplicatie web, cat si ca aplicatie mobila (IOS si Android) ce poate fi descarcata din App Store si Google Play si afiseaza preturile pentru carburantii standard si premium (benzina si motorina) practicate in statiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar si Gazprom din intreaga tara, oferind multiple facilitati de cautare, sortare si filtrare a datelor.


Cautarile si consultarea aplicatiei pot fi efectuate doar pe teritoriul tarii.
Platforma este gestionata de Consiliul Concurentei, iar datele/informatiile sunt incarcate in aplicatie, la nivel national, de catre companiile partenere.


Monitorul Preturilor Carburantilor este una dintre componentele proiectului Monitorul preturilor pentru alimente si carburanti, urmand ca in perioada urmatoare sa devina functionala si cea de a doua componenta a proiectului, respectiv cea referitoare la preturile alimentelor.


Proiectul, avand valoarea totala, de 1.422.346,00 lei fara TVA (305.880 euro), este finantat integral de la bugetul de stat . Consiliul Concurentei a initiat de acest proiect in 2018, avand ca partener institutional Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor - ANPC.


Aplicatia va localiza zona in care se afla persoana care acceseaza platforma,va afisa mai multe filtre de cautare, iar conform criteriilor selectate va afisa toate statiile de comercializare, distanta pana la fiecare dintre ele si pretul (lei/L).Aplicatia ofera posibilitatea de a contacta Autoritatea de Concurenta atat pentru Sesizari/reclamatii, cat si pentru recomandari.Citeşte mai multe despre:    Consiliul Concurentei    Monitorul Preturilor Carburantilor    ANPC    CombustibilComentează: Consiliul Concurentei lanseaza "Monitorul Preturilor Carburantilor"
Alte titluri

Consiliul Concurentei supune spre consultare publica un Ghid privind serviciile feroviare conexe si infrastructura de servicii.
28 Jul 2019 | 139

Consiliul Concurentei: Monitorul Preturilor Carburantilor a inregistrat 180 000 de cautari in primele doua saptamani de la lansare.
18 Jul 2019 | 90

Consiliul Concurentei: Majorarile preturilor la carburanti trebuie afisate simultan pentru ca firmele sa nu se influenteze reciproc
09 Jul 2019 | 98

Consiliul Concurentei solicita modificarea regulamentelor serviciului de alimentare cu apa si de canalizare
05 Jul 2019 | 127

Consiliul Concurentei: Romania exporta mai mult in tarile din Vestul Europei decat in Est
22 Jun 2019 | 105Articole Juridice

Legea concurentei: raportarea amenzii la cifra de afaceri realizata in anul anterior – pedeapsa justa sau grava inechitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Onorariile minime ale avocatilor. Si despre concurenta ...
Sursa: Avocat drd. Janos Szekely - Baroul Satu-Mare

Definirea pietei relevante in cazurile de concentrare economica
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Piata relevanta
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Jurisprudenţă

RIL Admis - Decizia ICCJ nr. 7/2019 - Majorarile prevazute in art. 1 alin. (1) din OG 10/2007 au fost si raman incluse in indemnizatia bruta de incadrare si dupa data intrarii in vigoare a Legii 330/2009
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Incidenta regulilor de concurenta in activitatea notariala
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie: Decizia nr. 3415 din 30 octombrie 2015

Suspendarea actului administrativ. Conditii.
Pronuntaţă de: Decizia nr. 2052 din 1iunie 2006, I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal

Suspendarea actului administrativ. Conditii.
Pronuntaţă de: Decizia nr. 2052 din 1iunie 2006, I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal