Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a aprobat Strategia 5G pentru Romania

Guvernul a aprobat Strategia 5G pentru Romania

  Publicat: 04 Jul 2019       713 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In Monitorul Oficial nr. 551 din 04.07.2019 a fost publicata Hotararea nr. 429/2019 pentru aprobarea Strategiei 5G pentru Romania.

Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Act adoptat de organele de stat,
Drept, competenta sau imputernicire conferita unei unitati, unui organ, unei functii sau persoane determinate,
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,

Se aproba Strategia 5G pentru Romania. Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, ministerele si celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a duce la indeplinire planul de masuri specifice domeniului lor de activitate .


Prin aceeasi Hotarare se infiinteaza Comitetul de monitorizare a Strategiei 5G pentru Romania, organism fara personalitate juridica, ale carui sedinte sunt conduse de reprezentantul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.


Comitetul are ca atributie monitorizarea si facilitarea implementarii Strategiei.
Conducerea Comitetului este asigurata de ministrul comunicatiilor si societatii informationale sau de un secretar de stat desemnat de acesta, in calitate de presedinte.
In scopul analizarii stadiului de indeplinire a masurilor prevazute in planul de masuri din Strategie, Comitetul se reuneste in sedinte de lucru cel putin de doua ori pe an.
Secretariatul Comitetului este asigurat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.


Se infiinteaza si Grupul de lucru interinstitutional pentru crearea unui regim de autorizare a lucrarilor de constructii favorabil retelelor de comunicatii, organism fara personalitate juridica, ale carui sedinte sunt conduse de reprezentantul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, in calitate de presedinte, sau, in cazul lipsei reprezentantului acestuia, de catre reprezentantul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de vicepresedinte.


Grupul are atributia de a identifica si propune solutiile optime pentru revizuirea regimului de autorizare a lucrarilor de constructii, care sa asigure dezvoltarea durabila a retelelor de comunicatii electronice pe teritoriul Romaniei.


Grupul va coordona intocmirea unui manual de bune practici pentru aplicarea unitara a regimului de autorizare a lucrarilor de constructii pentru comunicatii electronice.
Conducerea Grupului este asigurata de presedinte sau vicepresedinte prin ministrii celor doua ministere sau de reprezentantii desemnati de acestia.
Secretariatul Grupului este asigurat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.Citeşte mai multe despre:    Strategia 5G pentru Romania    HG 429/2019

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri