Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Noi modificari ale Codului Fiscal: organele fiscale competente nu inregistreaza in scopuri de TVA societatea impozabila cu risc fiscal ridicat!

Noi modificari ale Codului Fiscal: organele fiscale competente nu inregistreaza in scopuri de TVA societatea impozabila cu risc fiscal ridicat!

  Publicat: 09 Oct 2019       452 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
A fost promulgat la 11.09.1865
In Monitorul Oficial nr. 815 din 08.10.2019 a fost publicata Legea nr. 172/2019 pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Indicator care reflecta aportul valoric adus de o intreprindere prin activitatile sale asupra bunurilor cumparate.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Banii folositi pentru a desfasura o afacere. Stoc de valori sau de active care, intrate in circuitul economic, pot genera venituri posesorilor lor.
A fost promulgat la 11.09.1865
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Plata efectuata din eroare de catre o persoana pentru o datorie inexistenta sau de care nu era tinuta sa raspunda, avand ca urmare obligatia beneficiarului de a restitui cee ce a primit in mod necuvenit.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.

In conformitate cu prevederile Codului fiscal, livrarea de bunuri constituie o operatiune cuprinsa in sfera de aplicare a taxei pe valoare adaugata. Printre operatiunile asimilate livrarii de bunuri se numara si transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor in urma executarii silite. Prin modificarile operate de Lege a fost instituita o exceptie de la aceasta regula, respectiv situatia in care sunt transferate bunuri imobile de o persoana impozabila unei institutii publice in scopul stingerii unei obligatii fiscale restante.


A fost abrogata prevederea conform careia "preluarea de catre o persoana impozabila de bunuri mobile corporale achizitionate sau produse de catre aceasta, altele decat bunurile de capital prevazute de Codul Fiscal, pentru a fi utilizate in scopul unor operatiuni care nu dau drept integral de deducere, daca taxa aferenta bunurilor respective a fost dedusa total sau partial la data achizitiei" era asimilata livrarilor de bunuri efectuate cu plata .


De asemenea, prin Lege au fost schimbate conditiile inregistrarii in scopuri de TVA a societatilor infiintate in baza Legii 31/1990 care prezinta risc fiscal ridicat. Astfel, organele fiscale competente nu inregistreaza in scopuri de TVA persoana impozabila, societate cu sediul activitatii economice in Romania, infiintata in baza Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care prezinta risc fiscal ridicat. Prin normele metodologice se stabilesc criteriile pentru evaluarea riscului fiscal. Mai mult, organele fiscale competente anuleaza inregistrarea unei persoane in scopuri de TVA daca se afla in situatia descrisa anterior.Citeşte mai multe despre:    Codul Fiscal    TVA    Legea 172/2019    Livrari de bunuri    Inregistrare in scopuri de TVA

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MFP: Proiect de OUG privind scutirea de la plata impozitului a firmelor din industria HoReCa si a jocurilor de noroc
17 Jun 2020 | 171

Conferintele UpDate Work: Protectia economica si sociala a salariatilor
03 Apr 2020 | 1073

Conferintele UpDate Work: Reorganizarea societatilor angajatoare
03 Apr 2020 | 921

Conferintele UpDate Work: Telemunca si munca la domiciliu. Reorganizarea angajatorilor si a activitatii salariatilor
03 Apr 2020 | 912

Conferintele UpDate Work: Modificarea contractelor de munca in contextul noilor realitati economice
03 Apr 2020 | 612

Conferintele UpDate Work: Carantina si forta majora. Impactul asupra relatiilor de munca
01 Apr 2020 | 1012Articole Juridice

Eroarea judiciara, eroarea de judecata si erorile materiale in procesul civil
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Beneficiarii Legii nr. 19/2020. Conditiile de acordare a indemnizatiei
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Impozitele speciale prelevate pe cifra de afaceri a intreprinderilor de telecomunicatii si din sectorul comertului cu amanuntul sunt compatibile cu dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Calificarea juridica si natura fiscala a diurnei externe, a cheltuielulor cu transportul si cazarea. Deducerea diurnei externe. Legislatie incidenta
Sursa: av. Emilia Alexandra Ioana

Jurisprudenţă

Dreptul de deducere a TVA este conditionat de completarea in facturi a elementelor obligatorii prevazute de lege si-sau cu alte documente justificative anexate acestor facturi
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal Decizia nr. 2718/2019

Decizia CCR nr. 255/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 270 alin. (3) din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al Romaniei
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Sentinta nr. 263/CA/2016 -Actiune in Contencios administrativ S.D. - S.A. impotriva Guvernului Romaniei si intervenientului Ministerul Finantelor Publice
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Oradea

Decizia ICCJ nr. 12/2019 - RIL admis privind procedura insolventei
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie