din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1821 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a aprobat 59.926 de locuri la tratament balnear pentru anul 2020

Guvernul a aprobat 59.926 de locuri la tratament balnear pentru anul 2020

  Publicat: 06 Feb 2020       885 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Acordarea biletelor de tratament se face in limita numarului de locuri asigurate in unitatile aflate in proprietatea CNPP, precum si a numarului de locuri contractate cu alte unitati de profil si a sumelor alocate in acest scop prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat .

Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Desemneaza o invitatie publica adresata de catre AM/OI unei categorii clar identificate de solicitanti, in vederea depunerii cererilor de finantare pentru proiecte, in cadrul unui domeniu de interventie al axelor prioritare din Programul Operational Regional 2007-2013 sau din Programele Operationale Sectoriale.

In acest an, Guvernul a alocat 370.314.000 lei cu aceasta destinatie, prin Legea privind bugetul asigurarilor sociale de stat .


Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear, vor fi repartizate pe maximum 19 serii, pentru un sejur de 16 zile .


Pot solicita bilete de tratament pensionarii si asiguratii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numarul total al acestora va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum si persoanelor care au suferit accidente de munca sau cu boli profesionale.


La cele 59.926 de locuri la tratament balnear se pot adauga, pana la nivelul sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2020, bilete de tratament balnear contractate cu alti operatori economici interesati.


Numarul de locuri contractate va fi anuntat dupa finalizarea procedurilor de licitatie publica, care se va derula cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizitiile publice, si va fi anuntat prin postarea pe Portalul CNPP.



Citeşte mai multe despre:    locuri la tratament balnear pentru anul 2020    Legea 98/2016    Casa Nationala de Pensii Publice    CNPP

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri


Jurisprudenţă

Decizia Curtii Constitutionale nr. 738/2018 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 167 alin. (4) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Criteriu nelegal de atribuire in cazul contractului de achizitie publica
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1122 din 8 aprilie 2016

Aprecierea indeplinirii cerintelor legale in cazul contractului de achizitie publica
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1593 din 24 mai 2016