Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Aplicatia de ”Dosar electronic” devine operationala si pentru Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ

Aplicatia de ”Dosar electronic” devine operationala si pentru Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ

  Publicat: 06 Jun 2020       1550 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Suma de bani acordata cu anticipatie de catre o persoana pentru procurarea unui bun, executarea unei lucrari sau pentru prestarea unui serviciu.
Incepand cu data de 02.06.2020, aplicatia de ”Dosar electronic” devine operationala si pentru Sectia de contencios administrativ si fiscal, cu trei luni in avans fata de calendarul estimat initial.

Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.

Procesul de inrolare in aplicatie este din acest moment deschis pentru parti si aparatorii acestora, cetatenii interesati fiind rugati sa urmeze procedura de inregistrare detaliata in sectiunea corespunzatoare de pe pagina de Internet a Inaltei Curti de Casatie si Justitie - www.scj.ro.


Ca urmare a volumului foarte mare de documente care trebuie scanate la nivelul SCAF, se acorda prioritate dosarelor aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu termene pana in luna septembrie 2020, urmand ca, treptat, sa devina disponibile in aplicatie si celelalte dosare aflate pe rol.


Astfel, de la data de 02.06.2020 dosarul electronic este disponibil pentru toate sectiile si formatiunile de judecata ale Inaltei Curti, toate persoanele implicate in procedurile judiciare de pe rolul acesteia putand beneficia de avantajele aduse de aplicatie in privinta accesului liber la justitie al cetatenilor - posibilitatea accesarii oricand, on-line, a dosarului propriu; economie de timp, dar si in ceea ce priveste costurile deplasarii la sediul instantei supreme, in special pentru persoanele care nu sunt din Bucuresti; accesul simultan la dosar al tuturor persoanelor implicate, ceea ce permite o administrare mai eficienta a acestuia etc. Totodata, in aceasta modalitate se asigura o mai buna protectie a cetatenilor implicati in proceduri judiciare si din punct de vedere sanitar, in contextul masurilor legate de limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.


Atat procesul de inscriere in aplicatie, cat si folosirea ulterioara a acesteia sunt gratuite.Citeşte mai multe despre:    Dosar electronic    Dosar electronic ICCJ    InfoDosar

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Modificari in domeniul sanatatii: CAS obligata sa puna la dispozitie la cerere lista cu serviciile medicale de care a beneficiat persoana in anul precedent
08 Oct 2019 | 955

Se infiinteaza Sistemul Informatic National pentru Adoptie
17 Sep 2019 | 1226

MJ are in vedere posibilitatea de a transmite incheierile de sedinta si hotararile in format electronic
16 Jan 2015 | 2215