Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Director din cadrul Casei Judetene de Pensii Dambovita trimis in judcata pentru luare de mita

Director din cadrul Casei Judetene de Pensii Dambovita trimis in judcata pentru luare de mita

  Publicat: 18 Jun 2010       1855 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Persoana care face parte din conducerea unei institutii,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului STAMATE GHEORGHE, director coordonator adjunct al Casei Judetene de Pensii Dambovita, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita.

Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Persoana care face parte din conducerea unei institutii,
Denumire data monedei unice europene.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Din punctul de vedere al dreptului civil, o fapta ilicita savarsita cu intentie, prin care se cauzeaza un prejudiciu altei persoane si care obliga pe autorul sau la reparatie (art.998 Cod Civil).
Element al laturii subiective a infractiunii si consta in obiectivul urmarit de faptuitor prin savarsirea faptei prevazute de legea penala.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 18 aprilie a€“ 4 mai 2010, inculpatul Stamate Gheorghe, in calitate de director coordonator adjunct al Casei Judetene de Pensii Dambovita, avand ca atributii coordonarea Directiei Stabiliri si Plati Prestatii, a pretins de la un denuntator, direct sau prin intermediul sotiei acestuia, suma de 1.000 euro in schimbul aprobarii, cu prioritate, a unui dosar prin care denuntatorului i se acorda indemnizatia reparatorie la care era indreptatit in baza Legii recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989 ( Legea nr. 341/2004).
Aprobarea dosarului respectiv impunea si emiterea deciziei privind stabilirea cuantumului indemnizatiei si platii acesteia, in valoare de 97.268 lei.
La data de 28 mai 2010, inculpatul Stamate Gheorghe a fost prins in flagrant delict de catre procurorii anticoruptie in timp ce primea de la persoana denuntatoare suma de 1.000 euro, in scopul mentionat mai sus.
In ziua de 29 mai 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 ore si la aceeasi data, Tribunalul Prahova a hotarat arestarea preventiva a inculpatului Stamate Gheorghe pe termen de 29 de zileCiteşte mai multe despre:    Luare de mita    DNA    Casa de pensii    Trimitere in judecata    Legea 341/2004    Revolutionari

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sase companii care ofera servicii de food & beverage in incinta Aeroportului Otopeni amendate pentru fixarea preturilor, concurenta neloiala
27 Mar 2021 | 905

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru „fapte de coruptie” incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 1131

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 601

Persoane condamnate definitiv in luna mai 2019, in dosarele instrumentate de DNA
28 Jun 2019 | 1015

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 12 iunie 2019
12 Jun 2019 | 1149

Persoane condamnate definitiv in luna aprilie 2019, in dosarele instrumentate de DNA
25 May 2019 | 762Articole Juridice

Logodna. Evolutie. Conditii de valabilitate. Efecte juridice. Exemple practice
Sursa: Liliana Gologan

Conditiile dobandirii calitatii de ”victima indirecta” in cazul decesului unei persoane in jurisprudenta CEDO
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Despre regimul matrimonial, in general
Sursa: avocat STOICA IOANA

Nevoia de schimbare in Politia Romana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Plata de despagubiri salariatului in cazul suspendarii contractului de munca. Principiul raspunderii civile contractuale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia civila nr. 2351/2019

Termenul de contestare a deciziei prin care s-a dispus suspendare a contractului individual de munca.
Pronuntaţă de: Curtea de Apel BRASOV - Decizia civila nr. 897/26.06.2019

Decizia CCR 279/17.06.2015 nu este aplicabila atunci cand decizia de suspendare fost consolidata prin trimiterea in judecata a salariatului pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Brasov - Decizia civila nr. 897/26.06.2019

Lipsa caracterului penal al faptei, raportata la valoarea derizorie a folosului obtinut
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 29/RC/2020