din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1833 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Emil Boc va discuta cu artistii care vor greva fiscala

Emil Boc va discuta cu artistii care vor greva fiscala

  Publicat: 27 Aug 2010       1272 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reprezinta incetarea voluntara si colectiva a lucrului de catre salariati.
Participant la savarsirea unei infractiuni,
Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Reprezentantii Guvernului le vor explica artistilor care intentioneaza sa faca greva fiscala ca noua forma de colectare a contributiilor din drepturile de autor si alte venituri din activitati independente este indreptata doar impotriva celor care folosesc abuziv facilitatile fiscale respective, a declarat, vineri, prim-ministrul Emil Boc.

Participant la savarsirea unei infractiuni,
Este inscris in Costitutia Romaniei si reglementat in detaliu in legea pentru organizarea judecatoreasca.
Sistem de distributie selectiva inseamna un sistem de distributie
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Potrivit legii nr 58/1998 privind activitatea bancilor comerciale, acestea (atat persoanele juridice romane, cat si sucursalele unor banci straine) pot desfasura, in limita autorizatiei primite de la BNR, urmatoarele activitati:
Mod de reorganizare a persoanelor juridice,
Cea mai raspandita forma de asezare a impozitelor indirecte o reprezinta taxele de consumatie.
Este o tranzactie sau o serie de tranzactii cu valori mobiliare conferind persoanei sau grupului de persoane implicate, prin titlurile astfel dobandite, singure ori impreuna cu cele deja detinute ori controlate, o pozitie de control sau majoritara in participare la capitalul emitentului.
Este parte in procesul penal alaturi de inculpat, partea vatamata si partea responsabila civilmente, care exercita actiunea civila in cadrul procesului penal.
Mod de reorganizare a persoanelor juridice,
Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.

In privinta jurnalistilor, Boc a precizat ca masurile guvernamentale vizeaza protectia sociala a acestora, pentru ca, in situatia in care raman fara serviciu, sa beneficieze de servicii de sanatate si somaj la valoarea veniturilor obtinute.



"In cazul jurnalistilor, stiu ca era urmatorul exemplu: se platea de la firma salariul minim pe economie, 600 de lei, din care plateai toate contributiile - pensie, somaj si sanatate - iar pe langa aceasta se folosea institutia drepturilor de autor pentru care nu se platea nimic. E, in ultima instanta, si o forma de protectie a celui in cauza, pentru ca un jurnalist dupa ce se spune ca si el isi pierde slujba, ca orice alt om din activitatea economica, nu beneficiaza de sprijinul statului din perspectiva sanatatii, a somajului, pe masura muncii pe care a prestat-o si a veniturilor pe care le-a realizat", a explicat premierul.

In argumentarea necesitatii noilor masuri de taxare, seful Executivului a dat exemplul soferilor care primeau venituri din drepturi de autor, fara ca acestia sa desfasoare activitati de creatie. Prim-ministrul a recunoscut insa ca nu are o situatie a soferilor care primeau venituri din false drepturi de autor: "Datele acestea vi le ofera Ministerul Muncii si Ministerul de Finante".

In context, premierul a amintit ca a solicitat, in Guvern, ca pana pe 25 septembrie sa se realizeze un sistem de plata pe internet a contributiilor sociale aferente veniturilor din activitati independente, responsabilii guvernamentali lucrand la un sistem de comasare a bazelor de date privind taxele .

"Ceea ce am cerut, in Guvern, in urma evaluarii pe care am facut-o, se va realiza, si anume informatizarea si preluarea online a formularelor, astfel incat in Romania secolului XXI sa eliminam acest fenomen birocratic, iar pana in 25 septembrie, asa cum am decis in Guvern, partea online se va realiza si in acelasi timp lucram la un program de comasare a bazelor de date, astfel incat cetatenii sa completeze cat mai putine formulare", a aratat Boc.

Pe de alta parte, Emil Boc a precizat ca la rectificarea bugetara operata Guvernul a transferat din fondurile prevazute initial pentru investitii la bugetul de pensii.

"Ganditi-va ca, in domeniul sanatatii, 10,8 milioane de romani nu platesc contributie de asigurari de sanatate, dar avem pretentia sa avem si posturi mai multe in sistemul sanitar, si o dotare mai buna si spitale ultramoderne. Banii nu vin din cer, trebuie utilizati cu chibzuinta si toti care avem acces la un asemenea serviciu si desfasuram o activitate economica sa platim aceste taxe catre stat . La bugetul de pensii, anul acesta dam 3,3 miliarde de euro, ii luam de la investitii ca sa-i dam la bugetul de pensii, pentru ca iarasi trebuie sa fie toata lumea scutita. Nu se mai poate asa!", a spus premierul Boc.



Citeşte mai multe despre:    Declaratie individuala de pensie    Declaratie individuala de somaj    Drepturi de autor

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Emil Boc: Nemultumiti de noua impozitare sunt cei care beneficiau abuziv de drepturi de autor
27 Aug 2010 | 1655

Circa 15.000 de persoane au depus declaratiile individuale la pensii, 36.000 la somaj
27 Aug 2010 | 1128