Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Masuri concrete adoptate de Ministerul Muncii pentru aplicarea OUG 82/2010

Masuri concrete adoptate de Ministerul Muncii pentru aplicarea OUG 82/2010

  Publicat: 23 Sep 2010       2403 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este o tranzactie sau o serie de tranzactii cu valori mobiliare conferind persoanei sau grupului de persoane implicate, prin titlurile astfel dobandite, singure ori impreuna cu cele deja detinute ori controlate, o pozitie de control sau majoritara in participare la capitalul emitentului.
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale reaminteste contribuabililor, carora le sunt aplicabile prevederile OUG nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale, modificata prin OUG nr.82/2010, ca a dispus adoptarea unui set de masuri concrete pentru desfasurarea in cele mai bune conditii a activitatii de preluarea declaratiilor si de incasarea contributiilor de asigurari sociale si de asigurari de somaj.

Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Primirea unei sume de bani de la o persoana fizica sau juridica in numerar
Concept utilizate de stiintele comportamentale (psihologie, sociologie, psihologie judiciara), prin el intelegandu-se ansamblul actelor, reactiilor (glandulare, motorii, afective, verbale) prin care o persoana raspunde intr-o imprejurare data la solicitarile mediului inconjurator.
Activitatea organizata sau autorizata de o autoritate publica, in scopul satisfacerii, dupa caz, a unui interes public.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Participant la savarsirea unei infractiuni,
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.

Acest set de masuri va sprijiniCasa Nationala de Pensii(CNPAS) si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) sa isi indeplineasca atributiile in conditii optime. Astfel, au fost luate urmatoarele masuri:

* Au fost create la nivel teritorial Puncte de lucru ale Agentiilor de Ocupare a Fortei de Munca in sediul Caselor de Pensii, precum si ale Caselor de Pensii in sediul Agentiilor de Ocupare, astfel incat depunerea declaratiilor si incasarea contributiilor individuale atat pentru pensii, cat si pentru somaj, sa se poata face la sediul oricareia dintre cele doua institutii. In cadrul acestui Punct de lucru lucreaza persoane specializate din cadrul institutiei responsabile, astfel la Punctul de lucru al CJPAS activeaza specialisti CJPAS, iar la cel al AJOFM specialisti AJOFM. Exemplu concret: contribuabilul X din judetul Y, care se deplaseaza la Casa Judeteana de Pensii pentru plata contributiei de asigurari sociale, va putea plati si contributia de asigurari de somaj in aceeasi locatie, la Punctul de lucru al Agentiei Judetene de Ocupare deschis in sediul Casei Judetene de Pensii si viceversa.
* Programul de lucru cu publicul a fost prelungit, dupa cum urmeaza:

- 20-24 septembrie 2010, pana la orele 1900;
- 25 septembrie, pana la orele 1300;
- 27 septembrie, pana la orele 1800.
Subliniem faptul ca acest program de lucru cu publicul este flexibil si va fi prelungit pana la solutionarea tuturor solicitarilor contribuabililor din ziua respectiva. Scopul esential al prelungirii programului de lucru cu publicul fiind solutionarea cu maxima eficienta a tuturor solicitarilor acestora.

* A fost nominalizata cate o persoana in cadrul fiecarei institutii de la nivel teritorial, care sa gestioneze comunicarea cu mass-media, astfel incat sa se poata oferi raspunsuri rapide si clare oricarei solicitari a presei.
* A fost instruit personalul implicat in operatiunea de preluare a declaratiilor si de incasare a contributiilor, in sensul unui comportament profesionist si a unei atitudini pro-active si pline de bunavointa fata de contribuabili, pentru a oferi un serviciu public de calitate si a se evita repetarea unor situatii similare celor de luna precedenta.

Reamintim si faptul ca declaratiile pot fi depuse personal, prin persoana imputernicita, conform legii, sau prin posta, in acest caz in dublu exemplar, insotite de copie dupa cartea de identitate si dovedirea calitatii ( autorizatie, contract de drepturi de autor etc.).

De asemenea, dorim sa subliniem importanta intelegerii faptului ca un act normativ nu se aplica retroactiv, ci de la data publicarii in Monitorul Oficial. Concret, dorim sa explicam tuturor celor vizati de prevederile actelor normative mentionate ca pentru veniturile incasate anterior datei de 10.09.2010 se aplica prevederile OUG nr. 58/2010, iar pentru veniturile obtinute dupa data de 10.09.2010 se aplica prevederile OUG nr. 82/2010.Citeşte mai multe despre:    OUG 82/2010    OUG 58/2010    HG 791/2010    Pensii    Casa Nationala de Pensii    Asigurarile sociale de sanatate    Ministerul Muncii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

ANAF: Precizari ref. declararea veniturilor obtinute de persoanele fizice din transferul titlurilor de valoare
26 Oct 2010 | 2352

Declararea contributiilor individuale potrivit OUG 58/2010 se va face doar la administratiile fiscale
22 Oct 2010 | 1682

CJR. De ce nu poate functiona OUG 58/2010?
11 Oct 2010 | 2698

ANAF a completat nomenclatorului obligatiilor de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale
29 Sep 2010 | 1643

Precizarile M. Muncii privind corecta aplicare a dispozitiilor OUG 58/2010, modificata prin 82/2010
20 Sep 2010 | 2652Articole Juridice

Elementele de noutate introduse prin actul normativ pentru modificarea si completarea OUG nr. 58/2010
Sursa: EuroAvocatura.ro