Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" intra de astazi in cinematografe

"Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" intra de astazi in cinematografe

  Publicat: 29 Oct 2010       1619 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


"Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", in regia lui Andrei Ujica, intra de astazi in cinematografe, dupa ce aseara a avut loc o proiectie de gala la Sala Palatului.

Emil Constantinescu s-a nascut la 19 noiembrie 1939 la Tighina (astazi Republica Moldova), ca fiu al unui inginer agronom originar din partea de sud a Romaniei.
Film cu totul inedit prin conceptie si realizare, "Autobiografia" reconstituie, din imagini de arhiva, destinul dictatorului, care este infatisat publicului atat in calitatea sa oficiala, de sef de stat, cat si in aceea de persoana privata.
Regizorul Andrei Ujica, emigrat in Germania in urma cu treizeci de ani, a lucrat patru ani la aceasta productie, vizionand peste 1.000 de ore de inregistrari de arhiva cu fostul lider comunist. La proiectia de aseara, care a umplut pana la refuz Sala Palatului, au fost prezente numeroase personalitati, printre care Mircea Dinescu, Vlad Ivanov, Monica Barladeanu, Mircea Cartarescu, precum si fostul presedinte Emil Constantinescu.
http://www.youtube.com/watch?v=tBkVSihlT5QCiteşte mai multe despre:    autobiografie    nicolae ceausescu    andrei ujica    revolutie culturala

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Bancul zilei! Ceausescu si Gorbaciov
15 Nov 2012 | 1590

Instanta arata ca Stanculescu si Chitac au executat la Timisoara un ordin ilegal al lui Ceausescu
05 Dec 2007 | 2443