din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1824 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CNA a innoit licenta pentru Realitatea TV

CNA a innoit licenta pentru Realitatea TV

  Publicat: 29 Oct 2010       1482 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a aprobat prelungirea cu inca noua ani a licentei audiovizuale prin satelit, pentru postul Realitatea TV.

Prigoana Vasile-Silviu - membru al Parlamentului Romaniei.
(termen CNA). Ansamblul programelor de radiodifuziune sau de televiziune, al emisiunilor si al celorlalte elemente ale unor servicii specifice, furnizat de un radiodifuzor,
(termen CNA). Transmisia initiala prin fir sau prin unde radioelectrice, inclusiv prin satelit, �n forma codata sau necodata, a serviciilor de programe destinate publicului;
(termen CNA). Ansamblul programelor de radiodifuziune sau de televiziune, al emisiunilor si al celorlalte elemente ale unor servicii specifice, furnizat de un radiodifuzor,


Decizia, luata cu sase voturi pentru si trei impotriva, a venit dupa mai bine de doua ore de discutii tensionate intre membrii CNA. Narcisa Iorga, unul dintre membrii care s-au opus prelungirii licentei, a anuntat de altfel ca va sesiza Parlamentul cu privire la faptul ca CNA nu-si respecta atributiile prevazute in legislatia audiovizualului.




Amintim ca Realitatea TV este prima televiziune de stiri din Romania, infiintata in anul 2001 si detinuta initial de Silviu Prigoana . Televiziunea a fost preluata de o societate comerciala controlata de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu in anul 2003. In sedinta de marti a CNA, consiliul amanase luarea unei decizii privind prelungirea licentei statiei, care expira maine, 30 octombrie.



In conformitate cu prevederile Legii audiovizualului nr. 504/2002, furnizarea unui serviciu de programe de radiodifuziune sau de televiziune se poate face numai in baza licentei audiovizuale si, dupa caz, a licentei de emisie, iar difuzarea unui serviciu de programe de radiodifuziune sau de televiziune se poate face numai dupa obtinerea deciziei de autorizare audiovizuale.



Licenta audiovizuala se acorda pentru o perioada de 9 ani, iar termenul curge de la data obtinerii autorizatiei tehnice de functionare, in cazul difuzarii pe cale radioelectrica terestra, si de la data obtinerii deciziei de autorizare audiovizuala, in cazul difuzarii prin orice alte mijloace de telecomunicatii.





Citeşte mai multe despre:    licenta audiovizuala    realitatea tv    CNA

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CNA a retras licenta audiovizuala a OTV
22 Jan 2013 | 1227

CNA a injumatatit termenul de valabilitate a licentei audiovizuale a OTV
27 Mar 2012 | 2585

ANAF: Precizari referitoare la poprirea conturilor bancare ale societatii Realitatea Media S.A.
14 Mar 2011 | 4236

CSM apara reputatia procurorilor Laura Codruta Kovesi si Codrut Olaru
27 Oct 2010 | 1462

CNA a amendat televiziunile pentru modul neprofesionist in care au prezentat sinuciderea Madalinei Manole
27 Jul 2010 | 1435