Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Comisia PE pentru Cultura si educatie a aprobat propunerea crearii unei sigle a patrimoniului european

Comisia PE pentru Cultura si educatie a aprobat propunerea crearii unei sigle a patrimoniului european

  Publicat: 04 Nov 2010       1083 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Miercuri 28 octombrie eurodeputatii din Comisia PE pentru Cultura si educatie au aprobat propunerea crearii unei sigle a patrimoniului european pentru a pune in valoare dimensiunea europeana a monumentelor culturale si a siturilor memoriale.

Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.

Eurodeputata Chrysoula Paliadeli (Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Grecia), ne-a descris in cateva randuri raportul pe care l-a intocmit pe baza propunerii Comisiei Europene.Care sunt principalele obiective ale propunerii?


Propunerea are ca obectiv principal coeziunea europeana intre cetatenii din statele membre ale UE si vizeaza in special tinerii. Cultura aduce tinerii impreuna - Erasmus este un exemplu in acest sens - si promoveaza sentimentul apartenentei la un grup de oameni care coexista in propria lor diversitate. Aceasta ofera posibilitatea cooperarii intre statele membre; de exemplu Franta ar putea aplica pentru un sit memorial impreuna cu Germania. Trebuie si dorim sa umplem spatiul vid dintre institutiile europene si cetatenii statelor membre ale UE.


In ce masura se aseamana cu Lista patrimoniului mondial al UNESCO?


UNESCO alege monumente reale si idei intangibile, in functie de arhitectura si de frumusetea estetica si naturala. Sigla patrimoniului european este mai mult simbolica, axata pe valori si idei precum democratia, libertatea si coexistenta in diversitate, mai degraba decat frumusetea sau estetica.
Cum va fi acordata Sigla Patrimoniului European?
La nivel national, acest lucru va cadea in sarcina unor experti care vor alege siturile. In continuare, aplicatiile vor fi verificate de un grup de experti propusi de catre statele membre si selectati in functie de domeniul lor de expertiza, de exemplu istorici, arhitecti sau sociologi.
Citeşte mai multe despre:    UNESCO    Sigla    Patrimoniu

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CCR: dispozitiile art. 62 alin. (1) si (3) din Legea notarilor publici (in forma anterioara) sunt neconstitutionale
09 Oct 2019 | 1036

Monitorul Oficial din data de 14 martie 2017
14 Mar 2017 | 1018

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 244 din 04.04.2014
07 Apr 2014 | 1271

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 691 din 12.11.2013
14 Nov 2013 | 1333

Procurorii au repatriat 145 monede antice din aur de tip Koson
08 Nov 2013 | 1556

PCA Alba Iulia: Trimitere in judecata pentru detectii si sapaturi neautorizate in situri arheologice
28 Aug 2013 | 1936Articole Juridice

Volkswagen nu se poate opune inregistrarii marcii comunitare SWIFT GTi, solicitata de Suzuki
Sursa: EuroAvocatura.ro

Viata privata a salariatilor la locul de munca
Sursa: Av. Costel Gilca