Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Universitatea din Bucuresti acorda titlul de Doctor Honoris lui Jose Manuel Durao Barroso

Universitatea din Bucuresti acorda titlul de Doctor Honoris lui Jose Manuel Durao Barroso

  Publicat: 05 Nov 2010       1211 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Luni, 8 noiembrie 2010, Universitatea din Bucuresti acorda titlul de Doctor Honoris Causa Presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, primindu-l printre membrii de onoare ai corpului sau academic.

Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Tratatul de la Amsterdam a intarit rolul si pozitia Presedintelui Comisiei. Conform noului Tratat, Guvernele Statelor Membre desemneaza de comun acord persoana pe care intentioneaza sa o numeasca Presedinte, alegere care va trebui aprobata de Parlamentul European.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).

Evenimentul va avea loc in Aula Magna a Palatului Facultatii de Drept (Bd. Mihail Kogalniceanu, nr. 36-46, sector 5), incepand cu ora 15.00.


Accesul la eveniment se va realiza pe baza cartii sau a buletinului de identitate. Ora limita de acces la eveniment este 14.30.


Jose Manuel Barroso s-a nascut la 23 martie 1956, la Lisabona, unde a urmat cursurile Facultatii de Drept a Universitatii din Lisabona. Absolvent de onoare al Institutului Universitar European din cadrul Universitatii din Geneva, JosA© Manuel Barroso urmeaza, in cadrul aceleiasi institutii, studiile de masterat in stiinte politice la Facultatea de Stiinte Economice si Sociale.


Cariera sa politica a inceput in 1980 cand a aderat la Partidul Social Democrat (PSD). A fost numit presedinte al partidului in 1999 si reales de trei ori. In aceeasi perioada, JosA© Manuel Barroso a fost vicepresedinte al Partidului Popular European. In aprilie 2002, a fost ales prim-ministru al Portugaliei si a ramas in functie pana in iulie 2004, cand a devenit presedinte al Comisiei Europene. In septembrie 2009, a fost reales de catre Parlamentul European, pentru un nou mandat de cinci ani, la conducerea Comisiei Europene. JosA© Manuel Barroso a fost Presedintele Comisiei Europene in momentul in care aceasta a recomandat in 2006 aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.


Jose Manuel Barroso a primit diplome de onoare din partea unor universitati de prestigiu: Roger Williams University, Rhode Island (2005), Universitatea Georgetown, Washington-DC (2006), Universitatea din Genova, Italia (2006), Universitatea din Kobe (2006) si Universitatea Sapienza din Roma (2007 ). De asemenea, a fost declarat a€śEuropean al anului 2006a€ł de catre revista European Voice.


JosA© Manuel Barroso este autorul a numeroase publicatii in domeniul stiintelor politice, relatiilor internationale si integrarii europene, printre care: a€žLe systA¨me politique portugais face A  la€™intA©gration europA©ennea€ť, (1983), a€śUma Certa Ideia de Europaa€ť (1999), a€śMudar de Modeloa€ť (2002), a€śReformar: Dois Anos de Governoa€ť (2004).Citeşte mai multe despre:    Jose Manuel Durao Barroso    Universitatea din Bucuresti    Doctor Honoris Causa

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Prof. univ. dr. Ion Traian Stefanescu s-a stins. Condoleante!
14 Mar 2020 | 697

Universul Juridic organizeaza Conferinta GDPR in relatiile de munca
24 Feb 2020 | 862

Conferinta INPPA - Baroul Brasov: Etica profesiilor juridice. Noutati legislative si probleme judiciare de actualiate
28 Apr 2017 | 1172

PROIECT Asociatia Tineretul ONU din Romania: UN Youth Moot Courts
28 Feb 2017 | 862

INPPA: Temele dezbaterilor din 23 februarie 2, 9 si 16 martie 2017
20 Feb 2017 | 1160

Conferinta INPPA - Baroul Giurgiu: Intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei
07 Feb 2017 | 1011Articole Juridice

Incapacitatea CEDO de a iesi din propria paradigma
Sursa: EuroAvocatura.ro

Grava eroare a CEDO in stabilirea situatiei de fapt in cauza Pastorul cel bun v. Romania
Sursa: EuroAvocatura.ro